Petrila, oraşul fără apă

Petrila, oraşul fără apă

De aproximativ două săptămâni, locuitorii din Petrila beneficiază doar câteva ore pe zi de apă, din cauza exploatării haotice de lemn din amonte de staţia de epurare, de unde se alimentează oraşul.

Conducerea societăţii de apă susţine că nu poate să alimenteze non-stop oraşul, deoarece ţapinarii poluează râurile cu resturi de lemn şi pământ.

„Nu avem nimic cu exploatarea lemnului, dar să lase apa să o putem potabiliza, pentru a furniza populaţiei din Petrila şi Petroşani. Începând de sâmbătă, exceptând ziua de duminică, noi nu reuşim să dăm apă mai mult de patru ore pe zi populaţiei din Petrila şi din zona de nord a municipiului Petroşani”, declară Gheorghe Cioară, directorul Apa Serv Valea Jiului.

Şi spitalul este afectat

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe lângă populaţie, restricţiile de apă au afectat şi spitalul din Petrila, aici medicii sunt nevoiţi să se spele cu spirt, iar bolnavii merg la chioşcuri pentru a-şi lua de băut.

„Ne afectează foarte mult, dat fiind faptul că nu avem apă la grupurile sanitare, în saloane, bolnavii nu-şi pot face toaleta, este afectată pregătirea hranei bolnavilor. La ora actuală, spitalul nu deţine un sistem de rezervă pentru apă, deşi este în plan achiziţionarea acestuia. Nu produce neajunsuri numai în spital, ci şi acasă la oameni. Unde locuiesc eu de o săptămână nu avem deloc, o oră-două pe noapte. Lucrez de 36 de ani la această unitate medicală, dar o situaţie aşa de gravă ca acum nu am întâlnit”, declară doctorul Preda de la Spitalul Petrila.

Comisarii Gărzii de Mediu au efectuat mai multe controale în zona de unde se exploatează lemnul şi susţin că verifică toate firmele din zonă dacă au respectat legislaţia de mediu în vigoare, iar în caz contrar vor fi sancţionaţi.