Evenimentul Zilei > Justitie > Un judecător CCR va face dezvăluiri-bombă. S-a hotărât să spună totul despre presiunile la care a fost supus: „Când mă voi elibera, de-abia aștept…”
Un judecător CCR va face dezvăluiri-bombă. S-a hotărât să spună totul despre presiunile la care a fost supus: „Când mă voi elibera, de-abia aștept…”

Un judecător CCR va face dezvăluiri-bombă. S-a hotărât să spună totul despre presiunile la care a fost supus: „Când mă voi elibera, de-abia aștept…”

Judecătorul Curții Constituționale a României (CCR), Petre Lăzăroiu, a declarat că este bucuros de desemnarea Siminei Tănăsescu pentru funcția de judecător CCR. De asemenea, acesta a promis că va dezvălui presiunile la care a fost supus după ce își va termina mandatul.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, judecătorul Petre Lăzăroiu a comentat numirea Siminei Tănăsescu în funcția de judecător al CCR, chiar în locul lui. 

Președintele Klaus Iohannis a numit-o pe Simina Tănăsescu în funcția de judecător al Curții Constituționale a României, în locul lui Petre Lăzăroiu. 

„Eu mă bucur pentru numirea doamnei Tănăsescu, este un profesionist al Dreptului. Nu sunt în măsură să comentez dacă este o numire stranie, dar eu chiar mă bucur.”, a spus Petre Lăzăroiu, la Antena 3.

Elena-Simina Tănăsescu s-a aflat în mijlocul unui scandal, anul trecut, în timpul procedurii de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Petre Lăzăroiu a acuzat Cotroceniul de presiuni, după ce s-ar fi întâlnit cu Simina Tănăsescu, care era atunci consilier prezidențial. Aceasta i-ar fi spus că Președinția ar intenționa revocarea lui Lăzăroiu pe motiv că i-a expirat mandatul. În urma acestui scandal, Simina Tănăsescu a demisionat.

„Nu ştiu ce a găsit domnul preşedinte. Eu bănuiesc şi aproape sunt convins că doamna Tănăsescu nu a făcut ce a făcut din proprie iniţiativă. Am această bănuială. Declaraţiile preşedintelui au fost de la o zi la alta modificate, de la a na nega totul, până la a-şi asuma că a ştiut ce s-a întâmplat este o cale.

Îi urez succes şi o sfătuiesc să rămână ea însăşi, indiferent de ce presiuni vin de-o parte şi de alta, pentru că, până la urmă, noi am jurat să respectăm şi să apărăm Constituţia şi asta trebuie să facă un judecător la Curtea Constituţională.

Nu ştiu, depinde şi de alegerile viitoare. Sunt presiunile media. Tot timpul ies la iveală informaţii care, până la urmă, sunt nişte mari bârfe. Apoi, sunt presiunile prin ieşirile publice ale unor politicieni. În ultima perioadă, lucrurile s-au mai aşezat, iar Curtea chiar are nevoie de linişte. Aşa cum o ştiu pe Simina, nu cred că va ceda.

Nu am fost eu înjurat ani de zile? Mă mai duc încă cinci ani să mai suport toate astea? Hai să fim serioşi. Sunt atâtea lucruri de făcut în privat, încât chiar ar fi o nesăbuinţă din partea mea să mă duc iar pe o funcţie.

Cel mai greu moment a fost suspendarea preşedintelui Băsescu, în 2012. S-au făcut presiuni de sus până jos. Mai aveau puţin şi ne schimbau din funcţie prin OUG. S-au făcut presiuni de la USL. Când mă voi elibera, de-abia aştept… Număr zilele, ca soldaţii… În momentul în care nu voi mai fi pe această funcţie şi voi putea să vorbesc, o voi face.”, a spus judecătorul Petre Lăzăroiu.