Petre Daea, indignat de gândul ca românii să mănânce gândaci. Care sunt recomandările ministrului pentru a nu se ajunge aici

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Petre Daea își arată în continuare indignarea față de ideea că românii ar putea ajunge să mănânce gândaci sau alte insecte.

Ministrul Agriculturii a spus că gândacii se găsesc chiar și pe scările de bloc și nu poate concepe cum acele insecte pot fi mâncate de cineva. În opinia lui, România are destulă mâncare astfel încât românii să nu fie nevoiți să mănânce gândaci.

Petre Daea, despre posibilitatea de a mânca gândaci

„Aţi crede dumneavoastră că noi ne-am apucat de gândacul de bucătărie… Dumneavoastră aţi văzut vreodată gândaci de bucătărie? Mai vezi şi pe scările blocului. Nici nu îţi vine să intri în bloc, cum dracu să-l bagi pe ăsta în gură?”, a declarat Petre Daea.

În acest sens, ministrul Agriculturii a venit și cu o serie de recomandări care îi poate apăra pe români de valul de gândaci și insecte. „Vă spun ce trebuie să faceţi. În momentul în care avem mâncare în România, unde să o facem în România, avem sol în România, avem posibilitatea să creştem animale în România, avem posibilitatea să ne hrănim cu tot ceea ce avem în acest perimetru extraordinar”, a spus acesta.

Petre Daea a fost întrebat dacă există posibilitatea ca Uniunea Europeană să impună o directivă care să interzică românilor să consume carne de porc. În această direcție el a răspuns că saliva pornește de la gust, nu de la directivă, iar dacă salivați pentru gândac, îl mâncați, pentru că nu vă oprește nimeni.

Petre Daea a mai spus că trebuie „să ne păstrăm identitatea, să ne păstrăm tradiţia, să ne păstrăm patrimoniul gastronomic şi să îl valorificăm în acelaşi timp”, potrivit româniatv.net.

Ministrul a mai evidențiat că românii nu vor trebui să-și facă griji că vor rămâne fără hrană, deoarece la această dată avem semănate două milioane de hectare de grâu, ceea ce înseamnă că pâinea pentru România este asigurată. El a mai evidențiat că anul 2022 a fost unul foarte greu, plin de provocări din cauza războiului, climei, dar şi pandemiei, conform antena3.ro.