Evenimentul Zilei > Social > Petiție online pentru includerea IEI ROMÂNEȘTI în patrimoniul UNESCO
Petiție online pentru includerea IEI ROMÂNEȘTI în patrimoniul UNESCO

Petiție online pentru includerea IEI ROMÂNEȘTI în patrimoniul UNESCO

2.362 de persoane au semnat, până acum, petiția online care cere includerea IEI Românești în patrimonial internațional. Și artiștii români susțin demersul! Mădălina Ghenea s-a îmbrăcat într-o IE alb cu negru la Festivalul de Film de la Cannes.

„Mă bucur să văd apreciate, la nivel internațional, produsele originale din țara mea; ia (cămașa tradiționala românească) este unul dintre cele mai reprezentative. Și eu o port cu plăcere, de câte ori am ocazia”, scrie unul dintre cei 2.362 de semnatari ai petiției, care a fost creată la 25 mai 2015.

Cele mai multe semnături, 598, sunt din București, 91 din Constanța, 86 din Iași, 72 din Brașov și 52 din Ploiești.

Și români din Chișinău, Los Angeles, Bruxelles, Londra, Dublin, Montreal și Paris vor introducerea iei în patrimoniul internațional al UNESCO.

Celebrul manechin-actriță Mădălina Ghenea, care a jucat în filmul “Youth / Tinerețe”, alături de actori de Oscar, precum Jane Fonda, Michael Caine și Rachel Weisz, a apărut, pe covorul roșu de la Cannes, îmbrăcată în ie albă, cu motive cusute cu negru. Faimosul actor Michael Caine, posesor a două premii Oscar, o ținea tandru de talie, iar Mădălina zâmbea senzual. Iar ținuta ei a făcut senzație!

Dacă vrei să susții acest demers, găsești petiția AICI.