Dacă experții de la Ministerul Educației nu au găsit încă o soluție la problemele cu care se confruntă în prezent învățământul românesc, iată că tinerii României le sar în ajutor cu tot felul de idei.

Cum este și următoarea: o petiție lansată pe Facebook cere anularea Bacalaureatui din vară și echivalarea mediei din liceu cu acest examen! Textul a strâns până acum 50.000 de semnături, scrie cancan.ro. Și nu au trecut decât două zile de la lansare!

„Bună ziua, dragi elevi! Inițiez această petiție online pentru toți elevii din România care trebuie să susțină examenul de bacalaureat. Având în vedere situația actuală in care dată examenului nu este una concisă, cea mai bună soluție ar fi adoptarea tehnicii din Olanda. Anularea examenului de bacalaureat, validarea diplomei va fi făcută pe baza notelor obținute de-a lungul anilor de liceu”, se arată în petiție.

Modelul a fost, într-adevăr, adoptat săptămâna aceasta de Olanda. În schimb, vecinii din Germania au ales să susțină la timp examenele de sfârșit de clasa a XII-a, chiar dacă la nemți școlile sunt închise de câteva săpătămâni.