Evenimentul Zilei > Politica > Peste 60 de copii în procedură de adopţie în Vâlcea
Peste 60 de copii în procedură de adopţie în Vâlcea

Peste 60 de copii în procedură de adopţie în Vâlcea

Familiile care doresc să înfieze se îndrepată către nou-născuţi sau bebeluşi până la un an, potrivit lui Nicolae Badea, şeful Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Vâlcea.

"Peste 60 de copii care se află la Direcţie au dosare sau în cazul lor s-a început procedura de adopţie. Familiile care doresc să adopte copii manifestă interes pentru cei care se află sub un an sau merg, să spunem, până la un prag de sub cinci ani. Şi etnia apare aici ca un criteriu, deşi nu aş putea spune că este o regulă. Anul acesta se înregistrează o creştere a familiilor care vor să adopte copii, din păcate înregistrăm şi un abandon al copiilor în faza de maternitate. De multe ori reuşim să luăm legătura cu mamele, cu precădere minore, şi în urma consilierilor între Direcţie, mame şi părinţii mamelor, se reuşeşte integrarea copiilor în familie", a declarat Badea pentru Agerpre.

Potrivit statisticii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, 27 de familii şi opt persoane sunt atestate ca apte să adopte şi există 62 de copii adoptabili. Aceştia au vârste de până la 14 ani, iar trei dintre ei sunt eligibili pentru adopţie internaţională.