Evenimentul Zilei > Social > Peste 2.500 de spectatori la Zilele Filmului Românesc
Peste 2.500 de spectatori la Zilele Filmului Românesc

Peste 2.500 de spectatori la Zilele Filmului Românesc

Peste 2.500 de spectatori au participat la proiecţiile de film organizate în cadrul Zilelor Filmului Românesc, care au avut loc între 5 şi 28 noiembrie la Botoşani, Brăila, Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Alba-Iulia şi Sighişoara.

Zilele Filmului Românesc este un eveniment organizat după modelul caravanei  4 3 2, în cadrul căreia filmul premiat cu Palme d’OR a putut fi văzut în 15 oraşe din ţară, şi se derulează în perioada 5- 28 noiembrie în Botoşani, Brăila, Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Alba-Iulia şi Sighişoara, proiecţiile fiind organizate în săli de teatru sau cinema.
Filmele incluse în program, printre care şi "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", de Andrei Ujică, "Marţi, după Crăciun", în regia lui Radu Muntean şi "Francesca", în regia lui Bobby Păunescu, au fost extrem de apreciate de către public, ceea ce i-a determinat pe organizatori să revină cu o a doua ediţie.
 „Am încercat, prin acest eveniment, nu doar  să promovam filmul românesc, dar mai cu seamă să reînviem plăcerea de a merge la cinema, un obicei care s-a pierdut în timp”, a declarat Nicoleta Talpeş de la Media Image Factory, organizatorul evenimentului.
Crearea Zilelor Filmului Românesc, care să atragă atenţia asupra filmului, se pare că este reţeta pentru a aduce publicul înapoi în sălile de cinema, a mai spus aceasta, conchizând că iniţiativa va continua.
Filmele care au rulat în cadrul Zilelor Filmului Românesc:

  • "Marţi, după Crăciun" – regia Radu Muntean
  • "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" – regia Andrei Ujică
  • "Francesca" – regia Bobby Păunescu
  • "Boogie" – regia Radu Muntean
  • "Amintiri din Epocă de Aur 1 – Tovarăşi, frumoasă e viaţă" – film colectiv
  • "Amintiri din Epocă de Aur 2 – Dragoste în timpul liber"  – film colectiv
  • "Occident" – regia Cristian Mungiu
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.