Procurorii DIICOT au descins în peste 120 de locații și 40 de persoane au fost aduse la sediile instituției pentru audieri. Perchizițiile au avut loc în toată țara și au vizat cazinourile deschise la parterurile blocurilor.
Polițiștii din Serviciul Grupuri Infracționale Violente din DIrecția Generală de Poliție a municipiului București împreună cu procurorii DIICOT au descins la 123 de locuințe domiciliare. Anchetatorii au vizat domiciliile şi imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice, dar şi sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice.
Perchezițiile au avut loc în municipiul București și judeţele Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj. Anchetatorii au descins la acest locații pentru că aveau suspiciuni pentru mai multe fapte ilegale. Este vorba de constituirea unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și favorizarea făptuitorului.
Ce au aflat procurorii DIICOT
Anchetatorii au stabilit că, începând cu anul 2018, ar fi fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj. Acest lucru s-a făcut prin intermediul jocurilor de noroc. Membrii grupului infracțional au vrut să elimine concurența din domeniu și au încercat acest lucru prin diferite forme de șantaj.
Mai mult decât atât, ei chiar au folosit violența pentru a împieda anumiți clienți să își revendice câștigurile. Membrii grupului le-ar fi interzis clienților care cauzau probleme să revină în cazinourile care erau controlate de aceștia. În acest context, vor fi aduse 40 de persoane la sediile DIICOT pentru audieri. Toate aceste persoane sunt suspectate că s-au implicat în grupul infracțional, se arată în comunicatul emis de DIICOT.
Rețeaua ar fi fost formată de frații Mihăiță și Sorin Doroftei. Cei doi dețineau sălile de jocuri de noroc Vegas. Bărbații ar fi angajat oameni să le recupereze banii din clanurile Sportivii, Cordunenii și Cămătarii. Membrii clanurilor trebuiau să recupereze câștigurile mari obținute în sălile lor și să sperie concurența pentru a nu-și deschide săli sau să le închidă pe cele pe care le aveau pe lângă cele ale rețelei.