”Nici un cetățean nu va rămâne fără despăgubiri” pentru paguble produse de pesta porcină. Există însă unele probleme”, a afirmat ministrul Agriculturii.

 Până luni seara, fuseseră uciși 121.012 porci suspectați că ar fi fost infestați cu acest virus.

Daea a dat asigurarea că nici un cetățean nu va rămâne fără despăgubiri, dar că vor trebui să mai aștepte până va fi adoptată rectificarea bugetară.

„Din discuțiile pe care le-am avut cu președintele ANSVSA, care are buget separat de Ministerul Agriculturii, se așteaptă rectificarea bugetară pentru a da poziție bugetară, pentru că nimeni nu a putut să prevadă în poziția bugetară, se așteaptă rectificarea bugetară pentru alocarea sumelor și pentru a fi platite despăgubirile”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Menționăm că despăgubirile se pot acorda doar dacă există buletin de analiză care să ateste că porcul/porcii păgubitului au avut pestă porcină. Altfel, nu se pot acorda despăgubiri. Iar până în acest moment nimeni nu avăzut vreun buletin de analiză…

„Din datele pe care le avem de la ANSVSA, din 1.603 dosare până la această dată care au fost întocmite și solicitate, au fost plătite până la această dată 82 de dosare”, a spus Petre Daea