Evenimentul Zilei > Horoscop > Perseidele și astronomul Gogu Petrescu. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Perseidele și astronomul Gogu Petrescu. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Perseidele și astronomul Gogu Petrescu. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 Încearcă să găseşti azi soluţii care să-ţi convină şi să rezolve situaţia, lăsată, după cum arată planetele colective Saturn şi Uranus, în suspensie, sau cu o rezolvare parţială temporară. Configuratiile şi aspectele planetare oferă posibilitatea rezolvării unor vechi probleme.

14 august

 

 Perseidele și astronomul Gogu Petrescu. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 14 august s-au născut John Galsworthy, “Magic” Earvin Johnson, Sara Brightman, Andrei Finţi, Răzvan Vasilescu, Grigore Bărgăuanu, Petre Andreescu.

 

Pe 14 august sunt Înainteprăznuirea Adormirii Maicii Domnului şi Sf. Prooroc Miheia. Astăzi, tradiţional, în ”Kalendar” sunt Cercurile Sf. Mării.

Demult, când oamenii erau puţini şi cu adevărat credincioşi, de astăzi începeau, timp de trei zile (mereu în antichitate, la greci, traci, daci, celţi, franci, picţi – evenimentele importante ţineau trei zile) serbările, misterele Marii Zeiţe Hera-Junona.

Misterele serbărilor feminine din antichitate au fost mult mai strajnic păzite. Femeile nu au vorbit, precum guralivii bărbaţi care la un riton de hidromel, de vin tare dacic, sau la berea cea vikingă începeau să aibă gura slobodă şi spuneau mai mult decât trebuie!

Oare câţi mai ştiu astăzi de Marea Zeiţă Hera? Şi de misterele ei dedicate fecundităţii, sexualităţii, maternităţii, familiei şi copiilor? Din fericire creştinismul a calchiat mâine Adormirea Fecioarei, a Maicii Domnului, peste serbarea Reginei zeilor şi a oamenilor, soţia și sora lui Zeus.

Tradiţional, în „kalendar” astăzi sunt Cercurile Sf. Marii, ţinute cu mare grijă mai ales de femeile însărcinate. Ca să aibă naştere uşoară şi copii frumoşi şi deştepţi! Decurgând din una dintre îndatoririle Marii zeiţe Hera, maternitatea.

 

Mai demult, când îmi păreseam pustnicia pentru drumuri de studiu, am întrebat în dreapta şi în stânga. Nicio femeie din Prahova şi Vrancea, se părea, nu ştia de serbările vechi. Doar câteva aveau o sclipire şăgalnică în ochii lor frumoşi: uite şi pe moşul ăsta cum se bagă în treburile noastre, ale femeilor, treburi vechi de cinci mii de ani!

Bravo, mi-am spus eu în gând, ţineţi bine secretele că nici eu nu o să le dezvălui aşa cum mi-au fost povestite de stareţa Singlitichia, Dumnezeu s-o odihnească în loc frumos şi plin de verdeaţă! Că după ce a trecut la dreapta Domnului, Sf. Mânăstire Suzana nu mai este, ce a fost! Păcat, mare păcat!

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: