Calvarul de care scapă șoferii. Documentul care se poate obține din fața calculatorului

Calvarul de care scapă șoferii. Documentul care se poate obține din fața calculatorului Șoferi Sursa foto: Unsplash

Duplicatul permisului de conducere ar putea fi  putea fi obținut online, fără să  mai fie necesară deplasarea la serviciile de înregistrare a vehiculelor, dacă proiectul de lege inițiat de Ministerul Afacerilor Interne va fi aprobat de Guvern.

Permis de conducere din fața calculatorului. Documentele necesare

Locuri de muncă

Sursa foto: Dreamstime.com

Astfel, cererea pentru eliberarea unui duplicat al permisului de conducere, dar și documentele necesare, vor putea fi transmise „şi prin intermediul aplicației informatice puse la dispoziția publicului în acest scop pe pagina de internet a Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări, se arată în proiectul de lege menționat mai sus, potrivit avocatnet.ro. 

Astfel, permis de conducere nu va mai trebui predat la autorități, valabilitatea acestuia încetând automat la înregistrarea cererii în sistemul informatic național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate.

Ulterior permisul de conducere va fi expediat la adresa din România indicată de titular ori va putea fi ridicat de la serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor menţionat de solicitant în cerere, prevede procedura pe care vrea să o implementeze Ministerul Afacerilor Interne.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce se întâmplă când permisul de conducere a fost reținut de Poliție

Un șofer din Slatina a scăpat de amenzi datorită neglijenței agentului de circulație

Sursă foto: Facebook Poliția Română

În cazul în care permisul de conducere a fost reținut de polițiști din diverse motive, nu se vor putea depune cereri pentru eliberarea unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă ori a unui duplicat, cu excepţia cazurilor în care permisul de conducere a fost reţinut ca urmare a deteriorării ori expirării perioadei de valabilitate.

Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie adoptat la nivelul MAI și apoi publicat în Monitorul Oficial, menționează sursa citată.

În prezent, conducătorii auto depun o cerere in acest sens la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, n cazul în care au nevoie de eliberarea unui duplicat al permisului de conducere.