Ea a scris pe Facebook un avertisment pentru medici, pediatri și pentru părinți în care atrage atenția asupra glaucomului la copii.

„ATENTIE MARE , MEDICI NEONATOLOGI, PEDIATRI, DE FAMILIE, PĂRINTI !

OCHII MARI LA COPII (nou născuti, sugari, copii mici, scolari) = GLAUCOM CONGENITAL, INFANTIL, sau JUVENIL.
Boală gravă. E frumos, dar foarte periculos! Neoperat la timp , DUCE LA ORBIRE. Daca si corneea e cetoasa( nu permite sa se vada limpede irisul si pupila prin ea), e semn de gravitate.
O familie unde a aparut un astfel de copil, nu trebuie sa mai faca altul, pt ca si acela va fi , cu mare probabilitate, la fel.Sint familii cu 3 copii complet nevăzători din cauza acestei boli grave. Nu au ascultat sfaturile medicilor!
Singura sansă a unui copil cu glaucom e sa fie descoperit,operat si tratat la timp( chiar la nastere,), pt a rămine măcar cu o parte din vedere. Oricum, vor rămine "clientii" oftalmologilor toată viata. La noi s-au operat nou-născuti de 3-4 zile pt aceasta boală gravă.Si, de toate virstele. Unii, adusi mult, prea tirziu, din pacate!!!
Trist si frumos ca aspect,dar, periculos si grav! Nu vă bucurati de ochi mari la copii si NU neglijati sa-i duceti la consult de specialitate. Ieri am vb la PRO-tv despre asta. Au mers multi la consult. Din păcate, la unii s-a si confirmat glaucomul. Of!”, a scris Maria Pop pe Facebook.

 

Te-ar putea interesa și: