Pericol semnalat în Republica Moldova: „Dacă ne lăsăm manipulați de trepădușii Rusiei, vom avea consecințe grave”

Republica Moldova se află în plin atac al Rusiei, care duce o luptă propagandistică și de destabilizare, pe căile specifice. Marele obiectiv este deturnarea referendumului care ar trebui să consfințească drumul european pe care a pornit țara vecină. Ar fi un pericol uriaș, după cum a atras atenția Valeriu Pașa, președintele organizației WatchDog.

El a afirmat că manipulările direcționate de Kremlin aduc prejudicii grave. „Ce este important e să nu ne lăsăm prea mult tentați de aceste fumigene care vin din Transnistria și din Autonomia Găgăuză. Eu, de exemplu, mă bucur, iată, oameni buni, să știe toți cetățenii Republicii Moldova cu cine se asociază Putin în Moldova! Iată, cu Guțul care nu este capabilă să spună două fraze cu gura ei și fuge de răspunsuri la întrebările jurnaliștilor, cu un Șor care este un penal condamnat, fugar care se teme să vină în Republica Moldova să înfrunte justiția moldovenească, așa cum e ea.

Cu ei, iată pe cine vor ei să aducă să vă conducă, vrea Guțul să vă conducă toată țara, un personaj de așa tipar.

Republica Moldova, în fața unui referendum crucial

Iar după fumigenele astea noi le discutăm mult. În principiu, ei își ating obiectivele. Faptul că stăm noi acum, în prime time, la televiziunea publică și discutăm niște fleacuri, dar astea-s fleacuri, înseamnă că Rusia își atinge o parte din obiectiv”, a spus Pașa, conform moldova1.md.

Planul de destabilizare al referendumului este extrem de nociv pentru Moldova. „În spate, acele partide pe care cu adevărat mizează Rusia că le va aduce în Parlament, că va câștiga prin intermediul lor alegerile, mă refer la socialiști, comuniști, Ceban, Chicu… Ei se pregătesc foarte intens cum să prăvale referendumul privind integrarea europeană a Republicii Moldova.

Și noi trebuie să înțelegem foarte clar, dincolo de sondaje, să știm că oamenii susțin, dar dacă cumva lor le reușește această operațiune, aderarea Moldovei la UE se amână pe foarte mult timp. Mai mult ca atât, asta va afecta și relațiile curente cu Uniunea Europeană. Acel comerț preferențial, Uniunea Europeană a deschis pentru noi piața pe multe poziții practic ca pentru un stat membru. Dacă Republica Moldova se întoarce înapoi pe calea pro-rusă, ceea ce, mincinos, Dodon spune că ar însemna neutralitate, „și cu Estul, și cu Vestul”.

Nu! Asta va însemnă că noi nu ne mai aliniem la politica externă a Uniunii Europene. Asta înseamnă că Uniunea Europeană nu are pentru ce să ne mai susțină. Dar, mai grav, asta înseamnă răcirea bruscă a relației noastre cu Ucraina. Pentru că Ucraina o să ne perceapă ca pe o țară de potențială amenințare, care face jocul Rusiei. Iar asta înseamnă că sute de poziții de importuri ale noastre din Ucraina, produse alimentare foarte ieftine și nu doar, pot să dispară”, a mai explicat Pașa.