Pericol radioactiv în România. Nu vine de la Zaporojie, ci de la o vrăjitoare. Scapi, într-adevăr, de orice necaz
- Emma Cristescu
- 31 august 2022, 13:16
O vrăjitoare din județul Giurgiu folosea mercur pentru a îi scăpa pe clienți de probleme. Oamenii legii au făcut percheziții la ea acasă și au descoperit că femeia îi mințea pe oameni. Aceasta se ajuta de substanțe toxice.
O femeie din județul Giurgiu, care pretindea că practică vrăjitoria, folosea materiale radioactive, mai exact mercur, pentru a fi credibilă în fața clienților și pentru a îi convinge că poate să-i scape de necazuri. Oamenii legii au făcut percheziții la ea acasă.
„La data de 31 august a.c., polițiștii din cadrul I.P.J. Giurgiu- Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința unei femei, de 56 ani, din localitatea Roata de Jos, județul Giurgiu.
Din primele cercetări a reieșit faptul că femeia în cauză ar fi înșelat mai multe persoane, prin folosirea unei substanțe (mercur), înlesnind practicarea vrăjitoriei și, totodată, ar fi perceput sume de bani pentru dezlegarea de farmece și vindecarea de boli.
În urma activităţilor desfășurate, de la domiciliul acesteia, au fost ridicate 14 termometre cu mercur, în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de înșelăciune și nerespectarea regimului materialelor nucleare sau a altor materii radioactive”, arată IPJ Giurgiu, potrivit stiripesurse.
Oamenii legii au arestat o vrăjitoare din Capitală
O femeie care și-a atribuit calitatea de vrăjitoare, pentru a obține bani sau alte bunuri, s-a ales cu 30.000 de euro de la un client. Autoritățile au prins-o și au făcut mai multe percheziții.
Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au percheziţionat casa presupusei vrăjitoare, din Sectorul 1 al Capitalei. Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru infracțiunii de înșelăciune, prin vrăjitorie.
„În fapt, din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada martie - iunie 2022, o femeie, cu precădere în mediul on-line, și-ar fi atribuit calitatea de vrăjitoare, în scopul de a obține sume de bani sau bunuri, în schimbul serviciilor oferite. Astfel, sub pretextul efectuării mai multor ritualuri specifice vrăjitoriei, femeia în cauză ar fi determinat persoana vătămată să îi ofere mai multe sume de bani și diferite bunuri de valoare, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 30.000 de euro”, spun anchetatorii.