Evenimentul Zilei > Actualitate > „Vrăjitoarele” au amenințat-o cu moartea. I-au cerut mii de euro dar s-au ales cu arestul
„Vrăjitoarele” au amenințat-o cu moartea. I-au cerut mii de euro dar s-au ales cu arestul

„Vrăjitoarele” au amenințat-o cu moartea. I-au cerut mii de euro dar s-au ales cu arestul

Două ”vrăjitoare” care șantajau o femeie de la care voiau 17.000 de euro, amenințând-o că, în caz contrar, îi vor face ritualuri magice în urma cărora ea și familia sa vor deceda, au fost arestate de polițiști.

Poliţiştii Capitalei au reţinut „vrăjitoarele”, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi înşelăciune. Ele au primit diverse sume de bani de la o victimă, pentru a face vrăji şi descântece.

”La data de 27 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie au fost sesizaţi de o femeie cu privire la faptul că două persoane necunoscute, sub pretextul că vor face ca o dorință personală a acesteia să se îndeplinească, prin vrăji și descântece, în perioada 23 noiembrie 2019 – ianuarie 2020 i-au solicitat în mod repetat acesteia mai multe sume de bani, determinând-o să le plătească în mai multe tranșe suma totală de 16.000 de euro”, conform unui comunicat al Poliției.

Victima le-a mai spus polițiștilor că la jumătatea lunii ianuarie, când a- dus la un ritual pus în practică de ”vrăjitoare”, la o adresă din Capitală, acestea i-au cerut suma de 17.000 de euro, și au amenințat-o că, dacă nu le dă banii, vor face mai multe ritualuri magice în urma cărora, atât ea, cât și familia sa vor deceda.

”În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat două femei, de 22 şi 45 de ani, bănuite de comiterea faptei. În cursul zilei de ieri, a fost pus în executare un mandat de percheziție, la un imobil din sectorul 1, cele două femei fiind depistate la adresă. Totodată, au fost identificate mai multe obiecte ce ar fi putut fi folosite la ,,ritualuri oculte”, bijuteriile persoanei vătămate, precum şi sumele de 13.000 de euro, 5.000 de lei, aproximativ 500 gr. de bijuterii, a căror provenienţă nu a putut fi justificată”, au mai transmis polițiștii.

”Vrăjitoarele” au fost duse la audieri, iar în baza probatoriului administrat au fost reţinute. În continuare, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cele două sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj şi înşelăciune.