Sibiu. Lucrările pe Valea Oltului au fost demarate, însă nu sunt lipsite de probleme. Dincolo de nemulțumirile șoferilor, cei care se ocupă de acestea trebuie să facă față unei noi provocări. Zeci de bolovani s-au desprins de pe versant și s-au prăbușit pe șosea, iar situația continuă să se agraveze.
Probleme mari pe Valea Oltului. Cu ce se confruntă echipele de muncitori
Opt echipe de lucru lucrează deja la defrișarea versantului, pas important în pentru executarea construcției autostrăzii Sibiu - Pitești. La câteva ore de la începerea procedurii, mai multe pietre mari s-au desprins de pe versanți și s-au prăbușit pe șosea.
Odată cu avansarea lucrărilor de defrișare, situația s-ar putea agrava. În zonă, circulația rutieră este închisă.
Au fost deschise mai multe puncte de lucru
Conform DRDP Brașov, pe DN7 de pe Valea Oltului, se lucrează în opt puncte, iar în prima zi au fost mobilizate opt echipe de lucru.
„Antreprenorul este mobilizat în teren cu 8 excavatoare, 1 autogreder, 4 încărcătoare grele, 8 autobasculante și 3 echipe specializate în tăierea masei lemnoase de pe versant”, potrivit drumarilor.
Pe lângă pietrele masive, pe suprafața șoselei a căzut și material lemnos, arată DRPD.
„Acestea vor fi din ce în ce mai dese și mai mari cantitativ odată cu avansarea lucrărilor care nu puteau fi executate sub trafic fără a pune în pericol viața celor care ar fi tranzitat această zonă”, mai spun drumarii.
Au început lucrările pe Valea Oltului. Ce variante ocolitoare au șoferii
Până pe 9 august, drumarii vor acționa pe DN 7 Pitești-Sibiu, fiind vizat tronsonul kilometric 242+600 metri – 250. Astfel, circulația rutieră va fi oprită în zona localității Boița, județul Sibiu.
Ca variante ocolitoare, conducătorii auto pot folosi Transalpinei până la Obârșia Lotrului. De asemenea, aceștia pot opta pentru a parcurge drumul Sibiu-Simeria-Petroșani-Târgu Jiu-Râmnicu Vâlcea. Decizia opririi circulației pe Valea Oltului a stârnit revolta șoferilor, dar și a mediului de afaceri.