Avertisment lansat de Statele Unite la adresa Rusiei cu privire la Ucraina. Reprezentanții Casei Albe atrag atenția Moscovei, cu privire la încercarea de intimidare a Ucrainei. Avertismentul vine în contextul deplasării mai multor trupe ruse în zonele de graniță cu statul ucrainean.

Statele Unite au avertizat, joi, Rusia împotriva oricărei încercări de intimidare a Ucrainei, în urma mişcărilor de trupe ruse de la frontiera ucraineană. Autoritățile de la Kiev consideră aceste operațiuni militare drept provocări.

„Suntem absolut îngrijoraţi de escaladările recente ale actelor agresive şi provocatoare ale Rusiei în estul Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price.

El a precizat că Statele Unite se opun oricărui act de agresiune sau amenințare la adresa Ucrainei.

„Ne opunem oricărui act agresiv care are ca scop intimidarea sau ameninţarea partenerului nostru, Ucraina”, a adăugat oficialul american.

Statele Unite avertisment pentru Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat joi împotriva riscului unor provocări ruseşti în estul separatist. Aceasta, în ciuda asigurărilor date de Moscova, care a transmis Kievului şi Occidentului să nu se „alarmeze” din cauza deplasărilor sale de trupe la frontiera ucraineană.

Pentagonul este în alertă în contextul intensificării activităţilor Rusiei în Europa de Est şi Arctica în această săptămână. Pentru administrația administraţia lui Joe Biden acestea sunt noi provocări, după cum au relatat oficialităţi militare americane, citate de politico.eu.

Comandamentul forţelor americane în Europa a ridicat alerta până la nivelul maxim după reluarea confruntărilor dintre armata ucraineană şi separatiştii pro-ruşi. Reluarea conflictului a marcat încălcarea încetării focului din iunie 2020. Măsura vine și după ce forţele ruse au început să consolideze zona frontierei cu echipament militar.