Evenimentul Zilei > Sport > Performanță incredibilă. Cancer învins prin înot. Cei de la Cartea Recordurilor, uluiți
Performanță incredibilă. Cancer învins prin înot. Cei de la Cartea Recordurilor, uluiți

Performanță incredibilă. Cancer învins prin înot. Cei de la Cartea Recordurilor, uluiți

O americancă a devenit prima persoană care a reușit să parcurgă înot Canalul Mânecii de patru ori consecutiv, fără pauză.

În vârstă de 37 de ani, Sarah Thomas a început provocarea epică în primele ore ale duminicii și a terminat după mai bine de 54 de ore, informează site-ul bbc.com.

Înotătoarea maratonistă a câștigat lupta cu cancerul la sân în urmă cu un an. Ea a dedicat performanța sa „tuturor supraviețuitoarelor” cruntei boli.

Thomas a înfruntat valurile puternice, însă a terminat marți, în jurul orei 06:30 BST (n.r – 04:30, ora României).

Doar patru înotători au reușit să traverseze anterior Canalul de trei ori fără oprire, însă Thomas este prima persoană care a finalizat a patra etapă.

Sportiva a trecut anul precedent printr-o adevărată dramă, tratându-se pentru cancerul la sân. Echipa sa a mărturisit că  „a folosit înotul ca mijloc de a face față tratamentului”.

Observatorul oficial al performanței, Kevin Murphy, a elogiat-o pe americancă, afirmând că este un triumf și că  sportiva a  „a testat limitele rezistenței”.

„Este uimitor, absolut inspirațional. La sfârșit am fost foarte emoționați”, a mai spus aceasta.

Thomas a sărbătorit intrarea în Cartea Recordurilor în orașul britanic Dover, cu șampanie și ciocolată.

Ea și-a încheiat primul eveniment de acest tip în 2007 și a experimentat mai întâi înotul în Canalul Mânecii în 2012 și apoi în 2016.

În ajunul maratonului, sâmbătă seara, a recunoscut într-o postare pe Facebook că a fost „speriată” de provocare.

Ea a adăugat: „Aștept această cursă de mai bine de doi ani și am luptat atât de mult pentru a ajunge aici (…) Sunt cel mai bun care pot fi chiar acum, după tot ce am trăit, cu o ambție de foc și dorință de luptă mai mare decât niciodată.”