Mai mulți angajați ai Trezoreriei Oravița sunt acuzați de fapte penale: fals, uz de fals, abuz în serviciu, delapidare şi înşelăciune. Funcţionarii ai Trezoreriei Oraviţa au intrat în vizorul procurorilor după ce un angajat a fost prins că deturna plăți. Este vorba de Ion Alfredo Chisăliță, casierul Trezoreriei Oravița.  El înlocuia în topurile de câte o sută de bancnote de 200 de lei mai multe dintre acestea cu altele de numai 50 de lei, profitând de nuanţa asemănătoare a acestora. Mircea Boiangiu, informaticianul Trezoreriei îl ajuta în acest demers. Bărbatul s-a sinucis la câteva zile după arestarea lui Chisăliță, la începutul anului, în urma unui control.

"Perchezițiile au ca scop descoperirea de obiecte și înscrisuri, aplicarea unor sechestre judiciare în vederea recuperării prejudiciului sau a confiscării speciale și extinse precum și pentru executarea unor mandate de aducere" transmite procurorul George Bucurică, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa. Procurorii spun că aceşti funcţionari publici ar fi răscumpărat fraudulos peste 100 de certificate de trezorerie producând un prejudiciu ce depăşeşte suma de 600.000 de lei. Procurorii mai verifică şi modul în care au fost răscumpărate alte 400 de certificate de trezorerie.

În cauză, au fost executate 4 mandate de aducere şi s-a aplicat sechestru asigurător pe mai multe imobile şi autoturisme. Totodată, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva a trei persoane, urmând ca aceştia să fie prezentaţi Judecătoriei Oraviţa  cu propunere de arestare preventivă.