Bogdan Păltineanu, manager al Spitalului Bagdasar-Arseni a fost reținut sub acuzații se luare de mită în repetate rânduri, fapte petrecute în perioada în care ocupa funcția de manager al Institutului de Geriatrie Ana Aslan. Acesta ar fi semnat la vremea aceea contracte de achizție pentru reactivi și truse de rediagnosticare la prețuri mult mai mari comparativ cu cele de pe piață, primind în schimb un comision de până la 10% din valoarea contractelor, adica suma de 75.000 de euro și aproape 20.000 de lei, potrivit procurorilor.

„Procurorii au ridicat o serie de documente şi de la spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia. Vizaţi de anchetă sunt un şef de laborator dar şi mai mulţi angajaţi ai Direcţiei de achiziţii”, transmite corespondentul Digi24.

În total au fost percheziţii la 13 adrese din Bucureşti şi judeţul Ilfov, două dintre ele în birourile managerilor unor unităţi medicale de prestigiu.

„La Institutul Oncologic Bucureşti, dar şi la Spitalul Fundeni, procurorii anticorupţie au verificat şi ridicat documente din birourile managerilor. Au suspiciuni în privinţa unor contracte pe care aceştia le-ar fi încheiat în mod ilegal”

„La Institutul Oncologic Bucureşti, dar şi la Spitalul Fundeni, procurorii anticorupţie au verificat şi ridicat documente din birourile managerilor. Au suspiciuni în privinţa unor contracte pe care aceştia le-ar fi încheiat în mod ilegal”, transmite corespondentul Digi24.

Managerul Institutului Oncologic a fost ridicat şi adus la DNA pentru Interogatoriu.

Reporterii Digi 24 au stat de vorbă cu managerul Insitutului Oncologic, Dan Nicolae Straja, care neagă orice suspiciune legată de contractele semnate în mod ilegal:

Reporter: Domnule Straja, despre ce contracte este vorba?

Dan Straja Sunt mai multe contracte, majoritatea moştenite din trecut.

Reporter: Aţi luat vreodată bani pentru a asigura buna derulare a contractelor?

Dan Straja: Închipuiţi-vă că nu am luat. Nu eram tâmpit să iau.

Reporter: Erau firme favorizate?

Dan Straja: Nu, domnişoară.

Reporter: Îi cunoşteaţi pe oamenii de afaceri cărora le-aţi dat contracte?

Dan Straja: Nu, domnişoară.

Prejudiciul în acest dosar este estimat la cca. 2,6 milioane de euro, iar investigațiile procurorilor DNA îl vizează și pe Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, deoarece firme controlate din umbrp de acesta ar fi vândut stocuri foarte mari de consumabile medicale spitalelor percheziționate.