Marți, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează cinci percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale ce produc, importă şi comercializează produse biocide, informează Antena 3.

„Acţiunea se desfăşoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, zădărnicirea combaterii bolilor şi comercializarea de produse alterate.”, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit cercetărilor, în cursul anului 2018, ar fi fost fabricate şi comercializate către diverse unităţi spitaliceşti de pe teritoriul naţional produse biocide utilizate la dezinfecţia suprafeţelor, care nu îndeplineau standardele de performanţă în distrugerea bacteriilor.

Una dintre firmele la care se fac percheziții este SC Al Carina SRL, fiind a doua cea mai mare societate din acest domeniu, existând suspiciuni că produsele erau mult diluate.

O altă percheziție este la acționarul firmei, omul de afaceri Dan Cruceru.

Echipele participante la operaţiune sunt constituite din poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, Institutului Naţional de Criminalistică şi Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

 

 

 

Te-ar putea interesa și: