Percheziții de amploare la patru adrese! Schema unui medic din România a revoltat întreaga țară

Percheziții de amploare la patru adrese! Schema unui medic din România a revoltat întreaga țarăPercheziții. Sursa foto: arhiva EVZ

Polițiștii din București investighează un nou dosar de fraudă în medicină. Luni, au fost efectuate patru percheziții în Buzău, București și Pogoanele de unde au ridicat laptopuri, mai multe înscrisuri și documente. Un medic este acuzat că ar fi decontat peste 400.000 de lei din bugetul asigurărilor de sănătate fără să ofere consultații.

Un medic din București s-a ales cu un dosar penal destul de stufos după ce ar fi decontat, timp de trei ani, sume peste 400.000 de lei din bugetul asigurărilor de sănătate, fără să ofere consultații pacienților. Cadrul medical este cercetat acum pentru înșelăciune, fraudă informatică, fals intelectual și uz de fals. În acest caz au fost efectuate mai multe percheziții, de unde polițiștii au ridicat laptopuri și documente.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, medicul trimitea lunar facturi însoțite de formularele de raportare privind serviciile detaliate acordate pacienților în vederea decontării. Prejudiciul cauzat la bugetul asigurărilor sociale de sănătate este de aproximativ 400.000 de lei.

Medicul în vârstă de 78 de ani nu lucra singur, ci alături de alți doi angajați. Acesta are un cabinet medical în Pogoanele, Buzău. Aici, cei trei ar fi întocmit în fals registre și alte înscrisuri, din care rezulta că ar fi acordat 11.269 servicii medicale pentru 2.272 de pacienți, fără ca acestea să se fi efectuat în realitate.

”Deşi serviciile medicale nu ar fi fost efectuate în realitate, medicul ar fi introdus în platforma informatică aferentă asigurărilor de sănătate datele informatice din care rezulta că serviciile au fost acordate pacienţilor respectivi”, arată IPJ Buzău, citat de Agerpres.

În acest caz au fost efectuate patru percheziții în Buzău, București și Pogoanele de unde polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului, au ridicat laptopuri, mai multe înscrisuri și documente. Operațiunea a avut loc în cursul zilei de luni, 22 noiembrie.

În ultima perioadă, din ce în ce mai multe cadre medicale se aleg cu dosar penal, aceștia oferind pacienților certificate verzi false. Practica este denumită „vaccinare la chiuvetă”, iar medicii sunt dispuși să facă fals în acte și să își riște cariera în schimbul unei sume de bani. Pacienții vin la cabinet pentru vaccinare, însă serul nu le este administrat lor, ci ajunge la chiuvetă.

Ne puteți urmări și pe Google News