Pensionarii vor beneficia de mai mulți bani în perioada următoare. Este vorba despre tichetele sociale pe care le vor primi aceștia. 

Câteva mii de vârstnici cu pensii sub 1.000 de lei, din municipiul Braşov, vor putea beneficia, în perioada următoare, de tichete sociale în valoare de 100 de lei pentru Sărbătorile Pascale. Direcţia de Asistenţă Socială a municipalităţii a anunțat startul campaniei „Dar din suflet pentru Seniori”.

Campania se va desfăşura în perioada 11 martie – 25 aprilie, anul acesta cuantumul tichetelor fiind dublat faţă de 2018 prin hotărârea Consiliului Local Braşov. Persoanele ce vor putea beneficia de aceste tichete sociale sunt pensionarii cu domiciliul stabil în municipiul reşedinţă, cu vârsta minimă de 63 de ani femeile şi 65 de ani bărbaţii, a căror pensie este de până în 1.000 de lei inclusiv.

Aceștia vor trebui să prezinte cuponul de pensie şi cartea de identitate (în original şi copie), precum şi o cerere prin care solicită acordarea tichetelor, iar în cazul persoanelor nedeplasabile, în plus, o împuternicire scrisă pentru persoana mandatată să ridice tichetele şi actul de identitate (în original şi copie) al acesteia, informează DCNews.

Distribuirea tichetelor, din care se pot achiziţiona numai alimente, se va face de patru ori pe săptămână – luni, marţi, miercuri şi vineri – între orele 8,30 – 15,30, iar joi între 8,30 -17. Potrivit deciziei forului local din Braşov, acest ajutor social se acordă în cadrul campaniei „Dar din suflet pentru seniori” de două ori pe an, înainte de Paşte şi de Crăciun.