Evenimentul ZileiSocialPensionarii din toată ţara, în stradă: „Vrem banii promişi, legea în vigoare trebuie respectată” 

Pensionarii din toată ţara, în stradă: „Vrem banii promişi, legea în vigoare trebuie respectată” 

Pensionarii din toată ţara, în stradă: „Vrem banii promişi, legea în vigoare trebuie respectată” 
Pensionari au ieşit în stradă în semn de protest faţă de faptul că pensiile nu au fost majorate cu 40%.

Pensionarii afiliaţi la trei mari organizaţii mari participă la două mitinguri, în Bucureşti. Un protest va fi în faţa Administraţiei Prezidenţiale. Celălalt în faţa sediului Guvernului.  Şi în alte oraşe ale ţării pensionarii au ieşit în stradă. Oamenii protestează faţă de faptul că pensiile nu au fost majorate cu 40%. Aşa cum prevede legea promulgaţă de preşedintele Iohannis.

Pensionarii se revoltă în stradă. Vor banii promişi

Acţiunile de protest sunt organizate de Federaţia Naţională a Pensionarilor din România. La proteste vor mai participa Uniunea Generală a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională Unirea a Pensionarilor din România.

Înainte de debutul mitingurilor din Bucureşti, preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România, Preda Nedelcu, a declarat că organizaţiile de pensionari au cerut membrilor din toată ţara să iasă miercuri în stradă în faţa Prefecturilor din fiecare judeţ.

„Noi am cerut colegilor noştri din ţară, organizaţiilor de pensionari, ca astăzi la ora 11, când noi ne aflăm în Piaţa Victoriei, dumnealor se vor afla în faţa prefecturilor din întreaga ţară”, a afirmat preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România.

Pensionarii spun că în cei 30 de ani pentru ei nu s-a făcut nimic.  Sunt multe semne de întrebare. De ce nu sunt niciodată bani pentru ei. Aşa nu se mai poate, a declarat un pensionar aflat la protest.

„Nu mai suportăm traiul pe care îl avem”

Acesta este strigătul unui alt pensionar: „Vrem banii promişi, legea în vigoare trebuie respectată.

Legea a fost promulgată de preşedintele Iohannis. Vrem recalcularea imediată, altfel vom fi mereu în stradă. Nu mai avem bani de medicamente.

Vă vom face noi să auziţi, domnule preşedinte! S-a umplut paharul, mâncarea s-a scumpit, banii nu ne mai ajung” a declarat bătrânul aflat la protest.

Şi în Târgu Jiu pensionarii sunt în stradă. Cu toţii sunt nemultumiţi de viaţa pe care o au. Se simt umiliţi, spun oamenii din piaţă.

„Pensiile sunt extrem de mici, şi nu mai facem faţă”, a transmis o doamnă pensionară. Şi continuă: „Cerem drepturile legale. Să ne fie respectată munca. Noi nu am vândut ţara, noi am ajutat la construirea ei. Doamna Turcan nu ştie ce vorbeşte, să lase oameni competenţi să vorbească şi să explice”, a declarat o pensionară aflată în faţa Prefecturii şi Târgu Jiu.

 

 

 


Accesează: