Pensionarii care nu vor primi niciun leu în plus din toamnă. De ce le îngheață veniturile

Pensionarii care nu vor primi niciun leu în plus din toamnă. De ce le îngheață veniturile Pensii. Sursa foto: Picxabay

Pensionarii vor avea mari surprize din toamnă după recalculare, deoarece unii dintre ei nu vor primi niciun leu în plus pentru o perioadă destul de lungă. Anton Hadăr, președintele Federației Naționale Sindicale (FNS) „Alma Mater” a arătat care sunt categoriile de pensionari care vor fi dezavantajați din această toamnă.

Pensionarii care nu vor primi niciun leu în plus din toamnă

Anton Hadăr a a arătat care sunt pensionarii ce nu vor beneficia de recalcularea pensiilor, rămânând cu veniturile inițiale în timp ce prețurile au crescut și cresc de la o zi la alta.

„Vom avea creșteri semnificative pentru cei care au fost dezavantajați de la aplicarea legii pentru că au avut indice de corecție mic. Vă pot da exemplu de oameni care au astăzi au 4.600 de lei, 6.000 de lei și 7.500 de lei.

Toți au același număr de puncte, deci ar trebui să aibă aceeași pensie. Păi, sunt supărați cei care au 7.500 și care stau pe loc, dar să știți că mai există și cu 8.200, am aflat eu, care au același punctaj și trebuie să stea și ei pe loc”, a declarat Anton Hadăr.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pensionari, Bărbați, Joc De DominoPensionarii care nu vor primi niciun leu în plus din toamnă. Sursa foto: Pixabay

„Indicele de corecție, bată-l vina”, o piedică pentru unii pensionari

Potrivit celor arătate de Anton Hadăr, pensionarii au fost dezavantajați de în primul rând de stagiul complet de cotizare.

„Deci unul a fost dezavantajat de indicele de corecție, pentru că, bată-l vina, a mers de la 1,06 la 1,41, a fost dezavantajat de stagiul complet de cotizare, care astăzi este la bărbați 35-35 de ani, dar am avut și cu 25 de ani, am avut și cu 20 de ani, deci s-a împărțit la ceva.

În momentul în care se va aplica recalcularea, cel care are 4.600 va trece la 6.300, cel care are 6.000 va trece la 6.300 şi cel cu 7.500 rămâne la fel. Deci nu se rezolvă dintr-o dată totul, pentru că e distanță prea mare”, a mai explicat Anton Hadăr.

Rollator, Vechi, Casa De PensiiPensionarii care nu vor primi niciun leu în plus din toamnă. Sursa foto: Pixabay

Pensionarii care vor rămâne cu pensii de până în 1.281 lei

Printre pensionarii care nu vor lua niciun leu în plus la recalculare sunt și cei care au pensia minimă, deoarece au un stadiu de cotizare mic

„Din păcate, sunt printre ei și oameni care au pensia minimă, chiar foarte mulți care au punctaj foarte mic, au număr de puncte puține, mă refer aici la cei până în 1.281 lei. Unii din zona aceasta vor trece în partea cealaltă, vor avea chiar dublare, 100%, pentru că au avut ani mulți de muncă și intervine acea suplimentare pe criterii de stabilitate.

De asemenea, Anton Hadăr mai arată că „cei care au vreo 450 de lei, potrivit contribuției lor, dar primesc 1.281 de lei, pe aceștia nu-i mai scoate nimeni de aici o perioadă, pentru că au ani puțini de muncă”. În opinia sa, „cei cu puncte puține, care ar trebuie să aibă mai puțin de 1.281 de lei, dar primesc 1.281 de lei, unii dintre ei vor sări pârleazul, alții mulți vor rămâne aici”, a explicat Anton Hadăr la antena3.ro.

Revista presei