Pensionarea la 85 de ani. Ce contribuție are medicina în acest proces

Pensionarea la 85 de ani. Ce contribuție are medicina în acest procesPensionarea la 85 de ani. Ce contribuție are medicina și știința în acest proces. Sursă foto: Unsplash

Cercetătorii investighează de mult timp noi modalități prin care ne putem îmbunătăți sănătatea pe măsură ce înaintăm în vârstă, în scopul de a trăi mai mult. Astfel, pensionarea la 85 de ani devine o idee care începe să fie luată în considerare.

Speranța de viață este în creștere constantă, ceea ce pune presiune asupra sistemului de pensii din multe țări. Acestea se confruntă cu provocarea de a finanța prea mulți pensionari cu un număr tot mai mic de tineri activi profesional. În plus, se ia în considerare în mod regulat creșterea vârstei de pensionare, ceea ce în Germania ar putea duce la o vârstă de pensionare de până la 85 de ani.

Pensionarea la 85 de ani, posibilă

Germania se confruntă cu schimbări demografice semnificative. Numărul tinerilor este în scădere constantă, în timp ce populația în vârstă este în creștere. În prezent, aproximativ jumătate dintre locuitorii Germaniei au peste 45 de ani.

Economistul Veronica Grimm avertizează că vârsta standard de pensionare de 67 de ani, stabilită în prezent, nu va mai fi viabilă în viitor. Ea propune ca vârsta de acces la pensie să fie strâns legată de speranța de viață.

În prezent, rămâne neclar cât timp vor trebui să muncească generațiile viitoare înainte de a se pensiona și cum ar trebui să fie finanțat sistemul de pensii în viitor. În acest moment, se conturează patru opțiuni pentru această problemă:

  • Contribuțiile la pensie cresc
  • Vârsta de pensionare crește
  • Nivelul pensiilor scade
  • Subvenția federală crește

Pe măsură ce speranța de viață continuă să crească, cercetătorii sunt convinși că vârsta de pensionare va fi inevitabil ridicată. Există deja strategii elaborate privind modul în care oamenii ar trebui să rămână activi în câmpul muncii până la vârsta de 85 de ani. Acest lucru este susținut în special de progresele din domeniul medical, care permit oamenilor să ducă o viață mai lungă și mai sănătoasă.

pensionare

Pensionarea la 85 de ani. Ce contribuție are medicina și știința în acest proces. Sursă foto: Unsplash

Cum se gândesc oamenii de știință să crească speranța de viață

Există soluții promițătoare în domeniul cercetării, cum ar fi transfuzia de plasmă sanguină sau repararea daunelor ADN-ului, care ar putea revoluționa modul în care îmbătrânim. Transfuzia de plasmă sanguină se bazează pe ideea că plasma prelevată de la indivizi mai tineri conține factori regenerativi care pot ajuta la întinerirea organismului.

În lupta împotriva proceselor de degradare legate de vârstă este esențial să inversăm sau măcar să încetinim aceste procese. Un aspect crucial este repararea leziunilor ADN-ului care apar în celulele noastre pe parcursul vieții și care au un impact semnificativ asupra procesului de îmbătrânire.

Cercetările actuale sugerează că îmbătrânirea poate fi încetinită atunci când organismul reușește să recunoască și să repare deteriorarea ADN-ului într-un mod mai eficient. În plus, există eforturi pentru dezvoltarea unei „pastile anti-îmbătrânire”.

Un exemplu este medicamentul rapamicina, inițial folosit pentru a suprima sistemul imunitar după un transplant de organ, care arată promisiuni în întârzierea procesului de îmbătrânire.

De asemenea, metformina, un medicament utilizat în tratamentul diabetului, a fost identificată ca având potențial de prelungire a vieții prin inhibarea creșterii celulelor și facilitarea eliminării substanțelor nocive din organism. Astfel, moartea celulelor este întârziată, contribuind la extinderea duratei de viață, scrie infranken.de.

O să ne simțim mai tineri decât suntem

Scopul este de a crea senzația să te simți mult mai tânăr decât vârsta reală. Astfel, în viitor, la vârsta de 80 de ani, te vei simți mai tânăr decât ești, de fapt. Se estimează că în următoarele decenii va avea loc o creștere semnificativă a numărului de persoane care nu doar că vor trăi peste vârsta de 100 de ani, ci vor fi și într-o stare de sănătate bună. Astfel va putea fi luată în calcul și pensionarea la vârsta de 85 de ani.

În perspectivă, roboții vor fi utilizați în viitor pentru a prelua sarcini în domeniul medical, asistență medicală și în activitățile cotidiene. Acest lucru ar trebui să aibă un impact pozitiv asupra deficitului de lucrători calificați. Astfel, mai mulți oameni pot fi îngrijiți cu efort uman redus.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News