Evenimentul Zilei > Actualitate > Pensiile speciale, tăiate doar pentru imagine. „Pe scurt, ni se aruncă praf în ochi. E un mare fîs”
Pensiile speciale, tăiate doar pentru imagine. „Pe scurt, ni se aruncă praf în ochi. E un mare fîs”

Pensiile speciale, tăiate doar pentru imagine. „Pe scurt, ni se aruncă praf în ochi. E un mare fîs”

Pensiile speciale nu sunt tăiate radical, așa cum ar fi normal, și toată mișcarea guvernanților este făcută pentru imagine.

Pensiile speciale, subiect mult discutat în România în ultimii ani. Ultima inițiativă a guvernanților, tăierea acestui venit, nu este nici pe departe atât de profund pe cât se pare. Stelian Tănase spune că este vorba despre o lovitură de imagine. Pentru că în această discuție intră doar pensiile parlamentarilor și cele ale primarilor. Aceștia din urmă neîncasând un astfel de venit.

Stelian Tănase se întreabă unde sunt procurorii, judecătorii și cei din administrația penitenciarelor. Care au pensii speciale la un nivel financiar foarte ridicat.

Pensiile speciale, reduse doar pentru imagine

„Onor Guvern se pregăteste să dea o lovitură de imagine. Zice că vrea săptămîna viitoare să taie pensiile speciale. Perfect mi-am zis. Coaliția isi ține promisiunile din campanie. Numai că observ – propunerea vizează numai parlamentarii (cîteva sute de persoane ) si primarii ( ultimii nici nu au încasat vreo pensie de acest tip).
Unde sunt procurorii, judecătorii, administrația peniteniciarelor? Etc. Pensiile speciale de aici sunt uriașe. De citeva ori mai mult decit o pensie medie. Și fără nicio legătură cu principiul contributivității. Unde sunt militarii, politiștii, jandarmii despre care s-a vorbit în alt proiect, pe vremea cind PNL si USRPlus erau in opozitie? Zeci de mii de persoane. Aici se cheltuie anual multe miliarde de la buget.” A scris Stelian Tănase pe contul de Facebook.

„Pe scurt, ni se aruncă praf în ochi”

„Pe scurt, ni se aruncă praf în ochi. E un mare fîs. Propagandă ieftină de tip populist. Guvernul stă din ce in ce mai prost in sondaje și vrea să pretindă că a făcut ceva de cînd Coaliția asa-zis de dreapta a venit la putere.
Zău!? D-lor ministri, lăsati-vă de bancuri! Pe praful ăsta nu rîde nimeni. Tăiați pensiile speciale de la toți cei care le încasează pe nedrept azi, 3 februarie 2021.” A mai precizat Stelian Tănase în postarea respectivă.