Vestea așteptată de toți pensionarii. Data la care vor fi virați banii pe luna mai

Vestea așteptată de toți pensionarii. Data la care vor fi virați banii pe luna mai Pensii. Sursa foto: Arhiva EVZ

Pensii 2024. Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, să vorbească cu toate băncile din România și să încerce să le dea banii pensionarilor înainte de Paște.

Pensionarii vor primi banii înainte de Paște

„O rog pe doamna ministru să vorbească cu toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenții, și cu Poșta Română, astfel încât toți pensionarii să-și primească pensiile înainte de sărbătorile pascale”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu \ EEC

„Casa Națională de Pensii și Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială au o convenție cu Poșta Română. Poșta Română trebuie să-și respecte convenția. Beneficiarii, fie că sunt beneficiari de prestații și beneficii sociale, fie că sunt pensionari, nu trebuie să fie afectați de asta. Poșta Română trebuie să-și respecte convenția”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Pensii 2024. Distribuția va începe pe 2 mai

În mod normal, pensiile sunt distribuite între prima zi și cea de-a 15-a zi a fiecărei luni. În acest an, însă, există un mic impediment din cauza sărbătorilor de la începutul lunii mai.Poșta Română a anunțat că va avea un program special în perioada 1-6 mai 2024. Distribuția pensiilor va începe din 2 mai, potrivit reprezentanților companiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Precizăm faptul că distribuirea drepturilor sociale (pensii) va începe cu data de 2 mai, în termenul asumat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale”, se arată într-un comunicat al companiei.

Programul Poștei Române în perioada Paștelui

De 1 Mai 2024, Ziua Muncii, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor fi închise, în 2 mai toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor funcționa conform programului normal de lucru, iar în perioada 3 mai, Vinerea Mare – 6 mai, luni, a doua zi de Paște, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor fi închise.

Începând de marți, 7 mai, toate subunităţile poştale îşi vor relua programul normal de lucru.

Reprezentanții Poștei anunță că programul anunţat este în conformitate cu prevederile Codului Muncii, potrivit cărora Vinerea Mare (ultima zi de vineri înaintea Paștelui), precum și prima și a doua zi de Paști sunt declarate zile de sărbătoare legală, nelucrătoare, preluate și în Contractul Colectiv de Muncă.