Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, de urgență la spital

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, de urgență la spitalSimona Bucura-Oprescu. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Simona Bucura-Oprescu, trece prin perioade dificile. Ministrul Muncii a ajuns de urgență la spital, după ce a suferit leziuni la spate.

Ministrul Muncii se confruntă cu o situație dificilă. Simona Bucura-Oprescu a fost internată în spital după ce a suferit o lovitură la spate în timpul participării la un eveniment.

Ce a pățit Simona Bucura-Oprescu

După ce a suferit o accidentare la spate în timpul unui eveniment la care a participat, Simona Bucura-Oprescu a fost transportată la spital. Cu toate acestea, ministrul și-a continuat activitatea de la distanță și a reușit să finalizeze normele de aplicare pentru noua lege a pensiilor, adoptate de guvern în ultima ședință, conform informațiilor furnizate de România TV.

Și-a continuat activitatea profesională

Ministrul Muncii a fost transportat de urgență la spital după ce a participat la un eveniment, fiind afectat de o hernie de disc. Simona Bucura-Oprescu a reușit totuși să finalizeze normele de aplicare pentru legea pensiilor. Aceasta nu este prima dată când ministrul Muncii se confruntă cu probleme de sănătate, având în trecut și crize de spate, însă acestea nu au împiedicat-o să își desfășoare activitatea cu succes.

Simona Bucura Oprescu

Simona Bucura Oprescu. Sursa foto: Arhiva companiei

Ministrul, mai multe informații despre salariu

Recent, Simona Bucura-Oprescu a furnizat detalii suplimentare despre pensii. Conform informațiilor prezentate de Ministerul Muncii, discrepanțele salariale dintre femei și bărbați par să se reducă constant.

În același timp, datele furnizate de Inspecția Muncii arată o tendință de creștere constantă a numărului de femei care acced în poziții de conducere în România. Inspecția Muncii este subordonată Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).

În luna februarie a anului 2024, salariul mediu lunar pentru femei a atins nivelul de 6.026 de lei. Acesta a depășit pentru prima dată media salarială pentru bărbați, care a fost de 5.804 lei.

În comparație, s-a prezentat și situația din urmă cu cinci ani. În februarie 2019, salariul mediu lunar pentru femei era de 3.648 de lei, în timp ce bărbații aveau o medie salarială mai mare, respectiv 3.819 lei. Aceste date se bazează pe salariile brute raportate în REGES de către angajatori.

De asemenea, Ministerul Muncii a observat că numărul contractelor individuale de muncă încheiate de către femei înregistrează o creștere constantă de la un an la altul, în concordanță cu tendința ascendentă a numărului total de angajate.