O „femeie” transgen, care și-a luat numele de „Katie Dolatowski” a așteptat ca victima sa, o fetiță de 10 ani, să deschidă ușa cabinei de la toaleta unui mall din localitatea scoțiană Kircaldy, i-a pus mâna pe față și a împins-o înapoi în cabină.

Dolatowski i-a spus fetei să-și dea jos pantalonii și a speriat-o că afară un bărbat o va ucide pe mama ei, scrie Breitnart, citând presa britanică.

Fata însă s-a luptat și l-a lovit pe pedofil în față și în stomac, s-a smuls și a reușit să fugă.

La un alt mall, Dolatowski a încercat să-i facă fotografii unei fetițe de 12 ani în timp ce își făcea nevoile.

Judecătorul James Williamson de la tribunalul din Kircaldy nu a considerat însă necesar ca pedofilul să meargă la închisoare, dictând doar o pedeapsă cu „muncă în folosul comunității”. Williamson a decis că riscul unei recidive era „moderat”.

Mama celei dintâi fetițe s-a declarat „distrusă” de sentință și a adăugat că nu are „nici o încredere că (Dolatowski) nu va face din nou ceva cel puțin la fel de rău”.

„Pândea toaletele. El a mers acolo special pentru a ataca copiii”, a declarat mama, respingând folosirea pronumelui feminin în legătură cu agresorul. „Am fost atât de fericiți că nu s-a întâmplat nimic mai rău. Doar reacția ei l-a oprit. Putea să fie o fetiță de cinci ani care nu putea să se apere.”

Potrivit relatărilor presei britanice, Dolatowski, în vârstă de 18 ani, ar fi petrecut multă vreme în sistemele de îngrijire ale statului având probleme de sănătate mentală. Acest lucru nu a impresionat-o pe mama victimei.

„Multe persoane au fost crescute în instituții ale statului, dar nu atacă copii. Nu îmi pasă ce probleme a avut, este un pedofil și nu ar trebui lăsat liber.”