Evenimentul Zilei > Actualitate > Pediatrul Rodica Ciauș, care a salvat victimele de la Colectiv pe caldarâm, a primit Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de Cavaler
Pediatrul Rodica Ciauș, care a salvat victimele de la Colectiv pe caldarâm, a primit Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de Cavaler

Pediatrul Rodica Ciauș, care a salvat victimele de la Colectiv pe caldarâm, a primit Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de Cavaler

Președintele Klaus Iohannis a semnat, cu prilejul Zilei Naționale, decretele de decorare a unor medici care au făcut lucruri notabile în sistemul medical și imaginea medicului în România.

Astfel, pentru contribuția importantă avută în practica medicală, pentru serviciile aduse la îmbunătățirea stării de sănătate a populației, pentru profesionalismul, grija și devotamentul arătate în îngrijirea bolnavilor, Președintele României a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler doctorului Rodica Ciauş (foto), medic primar pediatru.

Doctorul, care și-a dedicat întreaga viață medicinei pentru copii, având o experiență de peste 30 de ani, a fost și salvatorul multora dintre tinerii care au ars în clubul Colectiv, în 30 octombrie 2015. Dr. Rodica Ciauș, fiind atunci angajat al Spitalului Bucur, învecinat cu acel local, a fost printre primii oameni care au ajuns la fața locului pentru a acorda primul ajutor răniților.

Dacă medicul nu ar fi ieșit din spital și nu ar fi acordat primul ajutor tinerilor arși, numărul victimelor ar fi fost cu siguranță mai mare de 64. În onoarea doctorului Rodica Ciauș, cât și a celor cadre medicale care au intervenit din Maternitatea Bucur și a celor care au pierit, presa și familiile celor care s-au aflat în clubul Colectiv au denumit noaptea fatidică „Noaptea îngerilor”.

 

Singurul medic din Academia Recordurilor Mondiale, decorat și el

Președintele a mai oferit această decorație și singurului medic român inclus în Academia Recordurilor Mondiale, conf. dr. chirurgie cardiovasculară şi toracică dr. Victor Costache. Distincția a fost oferită și profesorului dr. Sebastian Nicolae Ionescu.

Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler a fost oferit medicului specialist în ortopedietraumatologie, dr. Marian Anghelescu, chirurgului cardiovascular dr. Sorin Liviu Băilă, medicului de familie Corneliu-Gheorghe Costăchel, prof. univ. farmacist, dr. Doina Drăgănescu și asistentului medical șef, Doina Carmen Mazilu. Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili, domnului profesor dr. Dorel Săndesc.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: