Pedeapsa cu moartea ar putea fi reintrodusă în Polonia. Premierul Morawiecki susține că sancțiunile din prezent sunt prea mici

Pedeapsa cu moartea ar putea fi reintrodusă în Polonia. Premierul Morawiecki susține că sancțiunile din prezent sunt prea mici Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Mateusz Morawiecki vrea pedeapsa cu moartea să fie reintrodusă în Polonia. Prim-ministrul de la Varșovia a cerut să fie luată această măsură, după ce un băiat a fost torturat până când a murit.

Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei, a declarat că vrea ca pedeapsa cu moartea să fie reintrodusă în țara sa. Șeful Guvernului a explicat că ea ar urma să fie aplicată doar în cazul crimelor extrem de brutale. Declarația lui Morawiecki vine la scurt timp după ce un băiat a fost torturat până când a murit. Premierul polonez susține că pedepsele în cazul celor care comit crime brutale sunt prea mici în prezent și că trebuie să fie luate măsuri mai mari în aceste cazuri.

„Închisoarea este locul unde degenerații rănesc cei mai slabi oameni. Pedeapsa trebuie să fie severă, descurajantă și adecvată acțiunii! Și copiii trebuie protejați într-un mod special! Pedepsele pentru cei mai răi degenerați sunt mult prea mici. Ce fel de lume este, când mergi la închisoare pentru torturarea unui copil pentru mai puțin de fraudă? Acesta este motivul pentru care susțin personal readucerea pedepsei cu moartea pentru cei mai violenți infractori!”, a transmis premierul.

Propunerea lui Mateusz Morawiecki a ajuns deja la Ministerul Justiției

Șeful guvernului polonez a explicat că doar „un monstru” ar putea să facă rău unui copil nevinovat, iar cei mici trebuie să fie protejați de aceste persoane prin legi mai dure. Premierul a mai adăugat că parlamentul Poloniei deja a votat, pe data de 9 martie, un amendament la Legea privind violența anti-domestică, care va intra în vigoare pe data de 22 iunie.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, Morawiecki a susținut că vrea ca articolul 207 din Codul Penal, privind abuzurile anti-domestice, să fie consolidat și deja a trimis o recomandare în acest sens Ministerului Justiției. Nu este pentru prima dată când Morawiecki a cerut reintroducerea pedepsei cu moartea. El a declarat și la începutul acestui an că această pedeapsă este o măsură de care Polonia are nevoie.

„Locul unor astfel de agresori nu este doar în închisoare, ci și pentru crime comise cu atâta cruzime, cu atâta premeditare sunt personal în favoarea celui mai înalt nivel de pedeapsa - pedeapsa cu moartea. Penalitățile sunt prea mici astăzi! Pedeapsa ar trebui să fie mult mai mare pentru astfel de monștri care sunt capabili nu doar să distrugă viața unei alte ființe umane, să distrugă viața unui copil fără apărare, dar și să o facă o crimă cu premeditare. Gata cu amorțeala, destul cu privitul printre degete la violență!”, a scris prim-ministrul polonez pe Facebook.