Pe la spatele lui Ludovic Orban, ”Dumnezeul” banului public și-a făcut de cap. A semnat finanțări pe acte false

Pe la spatele lui Ludovic Orban, ”Dumnezeul” banului public și-a făcut de cap. A semnat finanțări pe acte false

În timpul guvernelor PSD, Ion Ghizdeanu era un fel de ”Dumnezeu” al banului public. Primarii din toată țara trebuiau să meargă pe la Guvern, pe la ”domnul Ghizdeanu”, dacă doreau să le fie aprobată o anumită investiție.

Ion Ghizdeanu, pus joi sub control judiciar pentru 60 de zile, a fost președintele Comisiei Naționale de Prognoză și s-a ocupat direct de alocarea banilor din Fondul de Dezvoltare și Investiții. Procurorii susțin că prin pixul lui Ghizdeanu s-au semnat și 1.000 de proiecte, în baza unor dosare care conțin acte false, și asta după ce premierul Ludovic Orban era deja investit în funcție.

Ar fi vorba despre proiectele din 17 localități din județele Olt, Dolj, Buzău, Giurgiu, Vrancea, și Suceava, care au fost aprobate, ”pe genunchi”, la scurt timp după ce Ludovic Orban a fost investit în funcția de premier. Ulterior, noul premier l-a demis pe Ghizdeanu.

Potrivit Digi24.ro, proiectele sunt alocate doar județelor roșii, conduse de oameni importanți din PSD. Una dintre primăriile percheziționate de procurori este Vitomirești, care a primit suma de zece milioane de lei, din bugetul FDI. „Este vorba de un proiect pentru modernizarea infrastructurii rutiere locale. Aproximativ 23 de kilometri de asfaltare străzi comunale, patru poduri peste 2 gârle. Până acum s-au asfalt aproximativ 15-16 kilometri de drum. Am depus situație de lucrări și restul banilor nu s-au mai decontat de la Fondul de Dezvoltare și Investiții”.

Ne puteți urmări și pe Google News