Bucureştenii cu chef de mişcare şi cu o bicicletă în dotare sunt aşteptaţi mâine, de dimineaţă, la piaţa tradiţională de la ARK-Bursa Mărfurilor (lângă Piaţa de Flori Coşbuc, str. Uranus colţ cu Calea Rahovei, nr. 196 A).
La Târgul Ţăranului, evenimentul gastronomic de weekend din Capitală, precupeţii sunt invitaţi să se prezinte pe două roţi şi să rezolve două treburi deodată: mişcare şi cumpărături.
Scopul acţiunii cu „bicicleta gospodină” este să se demonstreze că nu-i nevoie să pleci în vacanţă sau în concediu ca să te bucuri de contactul cu spaţiul rural sau culinar tradiţional, spun cei care au avut ideea evenimentului.
Păstrăv în cetină, magiun de prune
Cei care nu au bicicletă pot veni în plimbare, să cumpere sau măcar să deguste bunătăţi de la ţară - din Transilvania, Moldova, Bucovina, Italia şi Franţa, dar şi să afle care-i cea mai bună biciletă de făcut drumuri la piaţă. Biciclişti, nebiciclişti, pe tarabe veţi găsi brânzeturi de capră, de la Criţ, caş dulce sau afumat, de la Fundata, păstrăv în cetină - de la Sadova, zacuscă cu ciuperci, magiun de prune şi cozonaci de post - de la Suceviţa şi Topoloveni.
Pe lângă „bucate ţărăneşti pentru guri împărăteşti”, de la târg puteţi achiziţiona şi biciclete sau accesorii de bicicletă pentru cumpărături, promit organizatorii, Grupul de Iniţiativă „Radu Anton Roman”, Asociaţia Prietenii Muzeului Ţăranului Român, „Bate Şaua să Priceapă Iapa” şi www.veloteca.ro. Programul de vizitare: mâine, de la ora 10.00 la 17.00, duminică, de la 8.00 la 14.00.
Asociaţia „Bate Şaua să Priceapă Iapa” promovează tradiţiile cultural-artistice prin intermediul turismului în şa. Plimbările cu bicicleta fac parte din programele Campaniei „Veloruţia.O revoluţie pe două roţi”, prin care asociaţia îşi propune să introducă bicicleta în viaţa de zi cu zi a bucureştenilor şi a românilor în general.
Târgul Ţăranului, marcă înregistrată la OSIM, este o piaţă de mici producători, organizată de Grupul de Inţiativă „Radu Anton Roman” şi de Asociaţia Prietenii Muzeului Ţăranului Român şi susţinută de Fundaţia ADEPT. Prima ediţie a târgului s-a desfăşurat în Capitală în anul 2007.