Evenimentul Zilei > Actualitate > PDL ia în calcul să conteste la CCR şi revocarea Robertei Anastase de la Camera Deputaţilor
PDL ia în calcul să conteste la CCR şi revocarea Robertei Anastase de la Camera Deputaţilor

PDL ia în calcul să conteste la CCR şi revocarea Robertei Anastase de la Camera Deputaţilor

Prim-vicepreşedintele PDL, Mihai Stănişoară, a declarat că noua sesizare depusă de PDL prin care se contestă la CCR revocarea lui Vasile Blaga de la şefia Senatului era necesară pentru a exista o decizie a Curţii în acest sens. Luni, în Biroul permanent, PDL ar urma să decidă dacă va face un demers similar şi în cazul Robertei Anastase, revocată de la şefia Camerei şi înlocuită de pesedistul Valeriu Zgonea.

După ce PDL a depus o contestaţie privind revocarea din funcţie a lui Vasile Blaga, democrat-liberalii vor decide luni dacă vor recurge la o procedură similară şi pentru Roberta Anastase, a anunţat vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu.

"Vom analiza politic, după ce vom analiza juridic. Analiza juridică la Senat ne-a arătat că este admisibilă sesizarea pentru că sunt prevederi diferite pe regulamentele celor două Camere. Juriştii analizează şi situaţia privind regulamentul de la Cameră şi dacă, din punct de vedere juridic este întemeiată vom depune o sesizare. (…) Sigur, vom discuta în BPN de luni lucrul acesta, dar pe baza analizei juridice, fiind diferite regulamentele celor două Camere", a declarat vicepreşedintele PDL.
În cazul lui Vasile Blaga, PDL a depus deja o sesizare la CCR. "S-a depus la finele săptămânii trecute sesizarea privind schimbarea de la Senat a lui Vasile Blaga. Practic, sesizarea reia ceea ce s-a cerut imediat după schimbarea domnului Blaga, când, vă aduceţi aminte, Curtea nu a judecat sau răspunsul care l-a dat atunci a fost dat de faptul că i se luase atribuţiile de a se pronunţa asupra hotărârilor Parlamentului. Acum, situaţia s-a schimbat şi în mod natural am depus această sesizare. Sigur, am depus-o preventiv. Se ştia că se va pronunţa săptămâna aceasta Curtea asupra acestei probleme, aşteptările noastre erau în acest sens", a explicat prim-vicepreşedintele PDL Mihai Stănişoară, confrom Agerpres.

El a adăugat că sesizarea "are o foarte mare importanţă", comentând afirmaţiile unor parlamentari USL care au întrebat ce rost ar mai avea o astfel de sesizare având în vedere timpul scurt rămas până la alegerile parlamentare.

"Pentru noi şi pentru toţi oamenii de bună-credinţă din această ţară, tot ceea ce a spus CCR, că revine la atribuţiile pe care le-a avut, arată ceea ce s-a întâmplat la acel moment, atacul la statul de drept. Şi chiar dacă o zi Blaga se mai duce înapoi la Senat, asta arată că acel demers (al USL -n.r.) a fost unul prin care s-a atacat ordinea şi statul de drept în România. Deci, pentru adevăr şi pentru acurateţea şi limpezimea tabloului a ceea ce s-a desfăşurat este important pentru noi să avem o decizie în acest caz", a declarat prim-vicepreşedintele PDL.

CITIŢI ŞI:

  • Preda: Antonescu ar trebui să demisioneze de la şefia Senatului, dacă are onoare
  • Lui Crin Antonescu i se clatină şi scaunul de la Senat
  • Victor Ponta: Reinstalarea lui Blaga şi Anastase, ceva de râs
  • Curtea Constituţională şi-a luat înapoi prerogativele ciuntite în războiul USL-Băsescu
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: