Pavarotti, in ultimul act

Pavarotti, in ultimul act

Tenorul va fi inmormantat in aceasta dupa-amiaza la Modena, orasul sau natal.

Funeraliile celui mai iubit tenor din lume, Luciano Pavarotti, care a devenit „simbol planetar”  in ultimele zile, vor avea loc in aceasta dupa-amiaza la Modena, in nordul Italiei.

Andrea Bocelli va canta „Panis Angelicus” in timpul ceremoniei, care va fi transmisa in direct de cele mai importante posturi de televiziune italiene. Drapelele vor cobori in berna.

Familia a dorit o ceremonie solemna, la care si-au anuntat participarea Romano Prodi, prim-ministru al Italiei, tenorii Jose Carreras si Placido Domingo, alaturi de Bono, solistul formatiei U2.

Ne puteți urmări și pe Google News

Federatia Engleza de Fotbal va aduce un omagiu tenorului inainte de meciul Anglia - Israel, din preliminariile Euro 2008, care va incepe de la ora 19.00, pe Stadionul Wembley. 

In Cartea Recordurilor

Corpul neinsufletit a fost depus joi seara la capela din catedrala din Modena, care a fost deschisa pentru public pana azi la ora 13.00. Sute de jurnalisti, italieni si straini, mii de admiratori au aplaudat, joi seara, cand sicriul a fost depus la catedrala.

„Pavarotti voia ca Modena sa ramana orasul sau si dupa moarte si a insistat sa fie inmormantat aici”, a spus primarul orasului, Giorgio Pighi, care isi propune sa numeasca orasul „Pavarotti”. Iubitor de cai pursange, amator de paste si vinuri bune, uriasul de 1,90 metri a fost supranumit „Big Luciano”.

A intrat in istorie pentru numarul-record de 165 de rechemari in 67 de minute de aplauze, potrivit Guinness Book, dupa ce a cantat in „Elixirul dragostei” de Donizetti, la Berlin, in 1988.