Pedeapsă maximă pentru dopaj în fotbal. Final de carieră pentru campionul mondial, Paul Pogba

Pedeapsă maximă pentru dopaj în fotbal. Final de carieră pentru campionul mondial, Paul Pogba Paul Pogba Sursa foto: Captură video

Jucătorul lui Juventus Torino Paul Pogba a primit suspendarea maximă pentru dopaj. El nu va mai putea juca fotbal timp de patru ani, până în 2028, ceea ce va echivala cu finalul carierei sale. Fotbalistul a picat un test doping în august 2023, fiind depistat cu doze anormale de testosteron.

Paul Pogba, cunoscutul jucător de fotbal francez va sta departe de teren următorii patru ani. Fotbalistul a fost suspendat pentru dopaj și nu va mai putea juca până în 2028. În vârstă de 31 de ani, pentru Pogba înseamnă finalul carierei.

Paul Pogba suspendat pe patru ani

Agenția Antidoping din Italia l-a suspendat provizoriu, iar Instanța Antidoping a dat verdictul final în cazul lui Paul Pogba. Mijlocașul lui Juventus a primit patru ani cu suspendare pentru doping. El a fost suspendat, inițial, în luna septembrie, după ce a picat un test antidoping. Ambele probe au ieșit pozitive,

În luna decembrie, Agenția Națională Antidoping i-a propus jucătorului un acord, dar Paul Pogba și avocații săi au refuzat. Drept care s-a ajuns în instanță, iar sentința nu i-a fost favorabilă. Jucătorul a primit pedeapsa standard, care putea fi redusă dacă demonstra că nu s-a dopat intenționat. Doar că nu s-a întâmplat așa ceva.

Ne puteți urmări și pe Google News

Decizia poate fi atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Dacă nu va reuși să întoarcă rezultatul, Paul Pogba va pune ghetele în cui. Suspendarea primită l-ar putea forța să se retragă prematur. Peste două săptămâni împlinește 31 de ani, iar la finalul suspendării va avea 35. Or, e greu de crezut că va mai putea convinge vreo echipă mare.

Fotbalistul a avut un sezon de coșmar

Paul Pogba a revenit la Juventus în sezonul 2022/2023. Însă nu a reușit să se integreze în formație. Mijlocașul francez a jucat doar 10 meciuri, din cauza unor probleme de sănătate, la genunchi. Nici în actualul sezon competițional, 2023/2024 nu a început cu dreptul.

A avut ghinion chiar la primul meci, cu Udinese, de pe 20 august 2023. Juventus a câștigat cu 3-0, dar Pogba nu a prins nici un minut, fiind pe bancă. Cu toate acesta a fost selectat pentru testul antidoping, iar probele au fost pozitive. Campionul mondial din 2018 a fost depistat pozitiv cu testosteron. Este vorba despre un hormon interzis de Agenția Mondială Anti-Doping (WADA), care a fost depistat în doze foarte mari la Paul Pogba.

Folosirea testosteronului, în cazul sportivilor, urmărește dezvoltarea forței și a masei musculare, conform site-urilor de specialitate.

Paul Pogba o carte de vizită de invidiat

Jucătorul de fotbal suspendat pentru dopaj a jucat în 91 de meciuri și a marcat 11 goluri pentru naționala Franței. În cariera sa a jucat pentru două cluburi de seniori. Juventus l-a transferat gratis în 2012 de la Academia lui Manchester United. Iar patru ani mai târziu, Paul Pogba a revenit în Anglia pentru 105 milioane de euro. S-a întors la Juventus în vara lui 2022, însă nu a mai strălucit.

Fotbalistul francez a jucat, în total, pentru Machester un număr de 233 de meciuri, a marcat 39 de goluri și a dat 51 de pase decisive.

Pentru Juventus Torino, Pogba a jucat în 190 de meciuri, marcând 34 de goluri și oferind 41 de pase decisive.