Patru frați se luptă pentru o avere de 15,6 miliarde de dolari. O scrisoare le dă bătăi de cap

Patru frați se luptă pentru o avere de 15,6 miliarde de dolari. O scrisoare le dă bătăi de cap

Fraţii miliardari se luptă în instanţă pentru averea estimată la 15,6 miliarde de dolari. Numai că o scrisoare din 2014 se află în centrul litigiului.

O scrisoare semnată de patru frați miliardari se află în centrul unei dispute juridice care face obiectul neînţelegerilor cu privire  la o avere estimată la 15,6 miliarde de dolari. Bătălia se dă între  frații Hinduja - una dintre cele mai bogate familii indiene, stabilite în Marea Britanie

Este dificil de constatat dacă documentul din 2014, care se află în centrul litigiului, este un acord informal, o voință sau o bază a valorii familiei. Documentul cu pricina, care datează din anul 2014, precizează că averea fiecărui frate în parte aparține, în același timp, tuturor fraților.

Mai precis, în cazul familiei Hinduja, se pare că documentul a dus la o diferență de opinie: acesta prevede că bunurile deținute de un frate aparțin tuturor celorlalţi fraţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acum...fratele cel mare, Srichand Hinduja, patriarhul familiei, în vârstă de 84 de ani, dorește ca această scrisoare să nu mai aibă nicio valoare juridică. Și asta deoarece ceilalți trei frați ai săi, Gopichand, Prakash și Ashok au încercat să se folosească de acest document pentru a prelua controlul băncii Hinduja, aflată exclusiv în proprietatea fratelui cel mare.

Srichand dorește să rezolve această dispută în instanță

Mai exact, fratele cel mare încearcă să obțină o decizie judecătorească prin care scrisoarea repectivă să nu aibă niciun „efect „juridic”, astfel încât să nu poate fi folosită pe post de testament. Mai mult, fiica lui Srichand, Vinoo, a precizat că tatăl ei a declarat încă din 2016 că această scrisoare nu exprimă voința sa și că dorește ca toate proprietățile și activele familiei să fie separate.

Ceilalți trei frați au precizat, în schimb, într-un comunicat de presă, că astfel de demersuri „sunt împotriva valorilor familiei”, ale cărei principii s-au menținut intacte timp de decenii, tocmai datorită acestui principiu conform căruia „totul aparține fiecăruia și nimic nu aparține nimănui”.

Dacă se va pierde în instanţă, fiica lui Srichand moşteneşte toată averea

În cazul în care Srichand, fratele cel mare, ar avea câștig în instanță, întreaga sa avere, inclusiv banca Hinduja, ar fi moștenită doar de fiica sa, Vinoo. De asemenea, Srichand a împuternicit-o pe fiica sa să îl reprezinte în instanță, deoarece el „nu mai are capacitatea de da instrucțiuni avocaților”.

Familia Hinduja este, în același timp, una dintre cele mai bogate familii din lume, cu o tradiție de peste o sută de ani în lumea afacerilor din domeniul investițiilor financiare, media și al sănătății.

Pe măsură ce disputa se joacă în instanță, documentul va juca un rol esențial

"Abordarea instanței va fi să analizeze cu mare atenţie  documentul. Dacă poate evita o dispută și duce la distribuirea egală a proprietății, instanța va da crezare documentului, în loc să încerce să găsească lacune în el", spune Narendra Dingankar, partener, Pioneer Legal.

De asemenea, adaugă el, „Ce va fi semnificativ este ceea ce s-a întâmplat din 2014, când a fost semnat documentul. Instanța va verifica dacă membrii familiei s-au bucurat de prevederile documentului. Dacă este așa, atunci documentul va fi confirmat”.

Decizia instanței cu privire la document va decide acum ce se întâmplă în continuare cu una dintre cele mai bogate familii din India, relatează moneycontrol.