Patronii sunt fericiți. Românii sunt mai eficienți când lucrează de acasă. Studiu

Lucrătorii români, aflați în telemuncă, sunt mai eficienți și, spre bucuria patronilor, lucrează mai mult decât ar face-o dacă s-a afla la birou.

Un studiu pe tema telemuncii, realizat de Reveal Marketing Research pentru LG Electronics, prezintă situația celor care lucrează de acasă în contextul pandemiei de coronavirus. Studiul arată că 79% dintre români consideră că sunt la fel de eficienți sau mai eficienți, atunci când lucrează de acasă, în telemuncă, decât atunci când lucrau de la birou, iar 44% dintre respondenți susțin că muncesc mai multe ore zilnic.

Potrivit studiului, în jur de 48% dintre angajații care lucrează în telemuncă sunt mulțumiți de faptul că nu mai petrec foarte mult în trafic, pe drum spre/de la serviciu, iar 45% dintre ei se bucură de programul flexibil. De asemenea, 42% dintre cei care lucrează de acasă arată că un avantaj major este este faptul că-și pot petrece mai multă vreme alături de familie, după cum arată descopera.ro.

Pe de altă parte, 56% dintre participanți au indicat mediul de acasă nu este potrivit pentru a lucra deoarece nu au un birou sau un scaun confortabil. Un procent de 25% dintre români susțin că nu mai au intimitate atunci când lucrează de acasă, în vreme ce alți 26% susțin că starea lor emoțională s-a înrăutățit.

Conform studiului Reveal Marketing Research, aproape jumătate dintre români preferă să lucreze de pe canapea sau la masa din bucătărie, iar acest lucru are influențe asupra stării lor de sănătate. O poziție incorectă în fața laptopului poate general probleme destul de mari, deși mulți nu suntem conștienți de acestea. Cea mai mare parte a celor care au participat la studiu, în jur de 86% au precizat că jocurile video îi ajută să se relaxeze după o zi de muncă acasă, în această perioadă, când sunt obligați să trăiască în izolare. 25% dintre participanții la studiu au precizat că, în perioada pandemiei, jocurile video i-au ajutat să rămână în legătură cu prietenii sau cu persoanele.

Studiul a fost realizat în octombrie 2020, pe un eșantion de 600 de persoane cu vârsta peste 18 ani, din mediul urban mare, care lucrează parțial sau integral de acasă.