După câștigarea premiului pentru un rol secundar la Premiile Emmy din 2019, Patricia Arquette a spus: „Trebuie doar să spun că sunt recunoscătoare că lucrez. Sunt recunoscătoare la 50 de ani că obțin cele mai bune părți ale vieții mele și este grozav”, a spus actriţa continuând „Dar în inima mea, sunt atât de tristă că am pierdut-o pe sora mea Alexis și că oamenii transgender sunt încă persecutați”.

Actriţa şi activista transgender Alexis Arquette, sora actorilor David, Rosanna şi Patricia Arquette, a murit la vârsta de 47 de ani.

În septembrie 2016, sora lui Arquette, Alexis, a murit de stop cardiac în timp ce se lupta și cu HIV. Alexis a fost actriţă și activistă transgender. La trei ani de la moartea lui Alexis, Patricia s-a folosit de această oportunitate pentru a-și comemora sora și pentru a conștientiza problemele cu care se confruntă comunitatea LGBTQ.

„Sunt în doliu, Alexis, și voi fi tot restul vieții mele pentru tine până când vom schimba lumea, până când oamenii transgender nu vor fi persecutați”, a spus Arquette. „Și dă-le slujbe, sunt ființe umane, hai să le dăm slujbe, să scăpăm de această părtinire pe care o avem peste tot”, a mai spus actriţa.

Arquette a câștigat premiul pentru rolul lui Dee Dee Blanchard în filmul lui The Hulu. Mulți oameni au răspuns pozitiv la discursul ei, lăudând-o pe Arquette că a folosit acest prilej pentru a vorbi despre Alexis şi problemele comunităţii.

Un utilizator de Twitter a scris : „Patricia Arquette este aici aici, aducând tribut surorii sale Alexis Arquette, o actriță și femeie trans care a murit în 2016 și cerând locuri de muncă pentru aceste persoane. O iubesc atat de mult”, notează buzzfeednews.