Patre Daea e de acord cu împușcarea cormoranilor. Telefonul de la ora 9.00
- Mihnea-Petru Pârvu
- 22 februarie 2019, 08:59
Ioan Deneş, ministrul Apelor şi Pădurilor, a declarat, că se lucrează la modificarea legii vânătorii şi că propune şi vânarea cormoranilor, specie protejată de lege
În această dimineață l-am chestionat pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, cu privire la această problemă. În stilul său impetuos, Petre Daea a fost foarte concis.
EVZ: Domnule ministru sunteți pentru această măsură propusă de colegul dumneavoastră din Executiv, domnul Ioan Deneș, de a se modifica Legea Vânătorii și a permite vânarea acestor păsări protejate prin lege?
Petre Daea: Sunt perfect de acord! Este o modificare necesară și e foarte bine că se face. E bine ce a spus Deneș șie foarte bine că se face!
EVZ: Dar nu credeți că braconierii care pescuiesc cu carbid, curent electric sauplase monofilament sunt maipericuloși decât cormoranii pentru fauna piscicolă din România?
Petre Daea: Le facem pe toate! E nevoie de o conduotă specială fațăde sectorul piscicol. Nu sunt atâția braconieri cât cormorani și ce dezastru fac aceste păsări!
EVZ: Domnule ministru, în altă ordine de idei, cu pesta porcină cum mai stăm?
Petre Daea: În continuare sutem în dispozitiv de atac. Supraveghem! Avem măsuri de prevenție și respectăm planul de contigență al UE.
Fauna râurilor Lăpuș și Someș este grav afectată de invaza cormoranilor
Problema pagubelor produse de cormorani a fost ridicată de primarii din Maramureş care au participat, joi, la Bistriţa, la dezbaterile Comisiei pentru Ape, Păduri, Pescuit şi Fond Cinegetic a Senatului României. Primarii au explicat faptul că fauna râurilor Lăpuş şi Someş este grav afectată de populaţia de cormorani care s-a instalat pe malurile apelor în urmă cu un an şi a decimat peştii din cele două râuri.