Patiseria Lunko este una dintre cele mai populare din inima cartierului Aigburth din Liverpool. Situată pe o străduță liniștită, afacerea a doi români a cucerit inimile localnicilor și nu numai. Ea este cunoscută pentru preparatele delicioase din vitrină, astfel că zi de zi oamenii stau la coadă pentru a-și cumpăra desertul preferat. În spatele acestui succes sunt Adelina și Marius, doi români stabiliți în Anglia.
Cum a luat naștere patiseria Lunko
Adelina Blănaru și Marius Dogaru sunt proprietarii uneia dintre cele mai cunoscute patiserii din Liverpool. Cei doi, originari din România, s-au stabilit în Anglia în 2015. Înainte de a lua această decizie, ei au petrecut o perioadă în Paris, unde Marius și-a perfecționat abilitățile de patiser. Odată cu mutarea în UK a luat naștere și patiseria Lunko. Românii au deschis mica afacere pe Little Parkfield Road, lângă Lark Lane.
Popularitatea patiseriei este răsplata celor doi români pentru munca asiduă, sacrificiile făcute de-a lungul timpului și atenția la detalii. Pentru că își doresc să ofere produse de calitate, Adelina și Marius folosesc ingrediente de calitate superioară. Întreg personalul de la patiseria Lunko este talentat și dedicate, punând pasiune în munca lor.
Afacerea românilor, apreciată de englezi
„Această patiserie este rezultatul anilor de muncă asiduă și a începe de la zero nu a fost ușor. De fapt, ne-am confruntat cu mai multe provocări pe care probabil și le-ar putea imagina oricine care citește acest mesaj. Suntem la curent cu comentariile despre cozile de pe Google, Twitter, TikTok, Instagram și chiar Reddit. Am explorat toate opțiunile posibile pentru a reduce timpii de așteptare. Weekend-urile sunt foarte aglomerate, motiv pentru care am deschis zile suplimentare în timpul săptămânii când este mai liniștit”, este unul dintre mesajele postate pe paginile patiseriei Lunko pe rețelele de socializare.
Patiseria Lunko este foarte apreciată în mediul online. Pe pagina de Instagram, clienții au lăsat recenzii bune. O clientă spune că tocmai ce a găsit „cea mai bună patiserie din Europa”. Un alt client mulțumit le recomandă tuturor celor care iubesc produsele de patiserie să îi viziteze pe Adelina și Marius. „Asigurați-vă că adăugați această oprire la itinerariul dvs. la Liverpool”, precizează acest client.
Patiseria Lunko primește și critici. Popularitatea vine la pachet și cu unele neplăceri
Popularitatea poate aduce și unele neplăceri. Deși oferă produse bune, cei doi români sunt criticați pentru timpul mare de așteptare la coadă. Pentru a satisface clienții, afacerea a fost deschisă și în zile suplimentare. În mediul online, au încercat să explice situația, precizând că fac tot posibilul pentru a reduce timpul de stat la coadă. „Patiserii noștri lucrează neobosit pentru a gestiona o selecție bună până cel puțin la ora 14:00”, au precizat ei în postare.
„Servim în medie un client pe minut. Fiecare ingredient pe care îl folosim, de la lapte la făină, la ceai a fost atent cercetat și ales special. Personalul nostru este incredibil de talentat și calificat și se străduiește să devină și mai bun în fiecare zi. Aceasta este o afacere bazată pe dăruire, dragoste adevărată pentru produse de patiserie și cafea, precum și îmbunătățire continuă. Vă rugăm să știți că facem tot posibilul. Scopul nostru este să aducem fericire oamenilor, chiar dacă uneori asta înseamnă să facem sacrificii personale”, se arată într-o altă postare pe Instagram.