S-a inventat pastila electronică controlată wireless

O capsulă electronică ce poate fi ingerată şi controlată prin dispozitive wireless a fost creată de cercetătorii de la MIT, din SUA.

. Cercetătorii consideră că noul dispozitiv ar putea fi utilizat pentru a transporta medicamente în corpurile pacienţilor diagnosticaţi cu o varietate largă de boli ce necesită tratament pe durată îndelungată, în special pentru persoanele care au nevoie de doze stricte şi regulate. Noua pastilă, realizată cu o imprimantă 3D, poate fi controlată din exterior wireless şi ar putea fi modernizată în viitor pentru a detecta infecţii şi reacţii alergice, transmite Agerpres.

Capsula se dizolvă când substanţa activă este consumată, permiţând deschiderea unor braţe minuscule ce o fixează în stomac timp de o lună, înainte de a începe să se descompună şi să părăsească organismul prin tractul digestiv. Pentru moment, o mică baterie cu oxid de argint alimentează dispozitivul, însă cercetătorii de la MIT explorează şi alte posibilităţi, precum folosirea unor antene externe şi chiar utilizarea acidului gastric din stomac.