Pastila anti-COVID de la Merck, posibile efecte secundare grave

Pastila anti-COVID de la Merck, posibile efecte secundare grave Sursa: arhiva EVZ

Pastila anti-Covid nu ar asigura un grad ridicat de protecție în fața infecției, așa cum a fost promovată inițial. O spun răspicat mai mulți cercetători care au realizat un studiu amplu în acest sens.

Pastila anti-COVID a fost prezentată pe piața ca un tratament revoluționar menit să țină omenirea departe de răspândirea acestei boli. Numeroși specialiștii au analizat în detaliu efectele acesteia. Studiul a fost a scos la iveală faptul că e pastila ar produce o serie de mutații ale coronavirusului.

Pastila anti-COVID, pericol pentru omenire?

Pastile anti COVID a fost dezvoltat de Merck cu scopul diminuării pericolelor cauzate de infecțiile cu coronavirus.  Mulți cercetători au lansat o idee controversată legată de eficiența acesteia. Acestea sunt de părere că "tratamentul minune" nu ar avea nici pe departe efectele sub care a fost prezentat.

Aceștia susțin că deja renumita pastilă contribuie la apariția unor mutații noi de coronavirus.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Tratamentul cu Molnupiravir a lăsat o urmă vizibilă în bazele de date mondiale de secvenţiere a genomului virusului”, au afirmat autorii studiului.

Studiul care ridică semnele de întrebare vizavi de eficiența acestui tratament a fost publicat în revista Nature.

Pastila anti-COVID, pas înapoi în medicină? Efectele secundare grave pe care le-ar produce

Sursa foto: Dreamstime.com

Pastila Molnupiravir a fost creată de Merck, companie recunoscută în plan farmaceutic la nivel internațional. Tratamentul a fost lansat încă din perioada pandemiei, în 2021. Dincolo de controverse, la vremea respectivă, pastila anti-COVID a fost un real succes pe piață. Totul în contextul în care aceasta constituia o variantă la îndemână de prevenție. Numeroși oameni se declarau a fi "pro"acestei variante de tratament, în detrimentul vaccinării.

Totuși, au existat și atunci numeroase critici acide vizazi de eficiența lui. Mai exact, pastila anti-COVID lansată de Merk a fost pusă în antiteză cu cea elaborată de Pfizer. Încă de pe atunci, circulau în spațiul public diferite ipoteze legate de eficiența ei limitată.

Acum, cercetătorii ies din nou la înaintare întărind această idee. Echipa care a realizat studiul susține că mutațiile generate de acest tratament pot fi extrem de periculoase. În apărare, Merck a precizat că nu există fundament pentru astfel de speculații.