Paște liniștit pentru Radu Mazăre, în Madagascar. Înalta Curte amână pronunțarea în dosarul șpăgii de 7 milioane de euro de la Polaris

Paște liniștit pentru Radu Mazăre, în Madagascar. Înalta Curte amână pronunțarea în dosarul șpăgii de 7 milioane de euro de la Polaris

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat, astăzi, pentru data de 3 mai, pronunțarea dosarul în care fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, și omul de afaceri Sorin Strutinsky sunt judecați pentru luare de mită, trafic de influență și conflict de interese, alături de ei fiind inculpați fostul deputat Eduard Martin, acționar al Polaris M Holding, fostul viceprimar Gabriel Stan și alți angajați din primărie. Soluția Înaltei Curți, fiind în primă instanța, va putea fi contestată.

Inculpații au fost puși sub urmărire penală în martie 2015. “În perioada 2008-2014, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, cu ajutorul inculpatului Strutinsky Sorin Gabriel, a primit de la o societate comercială, peste 7 milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului. În același timp, între firma respectivă și instituția publică condusă de inculpatul Mazăre Radu Ștefan a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei – cca 335 milioane de euro. Mita a fost primită prin intermediul unor contracte de publicitate fictive încheiate între societatea respectivă și aceeași firmă controlată de cei doi inculpați” a informat atunci DNA.

 

Procurorii anticorupție au mai transmis: “În perioada 2006-2009, inculpatul Mazăre Radu Ştefan, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky , a solicitat şi primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism  necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța. Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanții societății respective cu o firmă controlată de inculpatul Mazăre Radu Ştefan atât direct, cât și prin intermediul celuilalt inculpat”.

 

Radu Mazăre a fugit în decembrie 2017 în Madagascar. Numele lui nu figurează pe lista persoanelor urmărite internațional pe motiv că autoritățile române știu unde se află fostul primar al Constanța. Radu Mazăre este condamnat definitiv la 9 ani de închisoare in Dosarul Retrocedărilor și, în primă instanță, în alte dosare. (Foto Arhiva personală Radu Mazăre)