Jumările de porc sunt la mare căutare în perioada sărbătorilor de iarnă, acest preparat tradițional se prepară foarte ușor și cu puține ingrediente. Puțini știu, însă, că există și alte modalități de a te bucura de acest preparat, este vorba de pasta de jumări cu ceapă roșie.
Pasta de jumări este un preparat senzațional și este ideal pentru masa de sărbători. Are un gust intens, ușor picant și e recomandabil să fie consumată cu pâine proaspătă și cu puțină tărie.
Ingrediente pastă de jumări
- 500 g jumari
- 2 linguri mustar picant
- 1 ceapa rosie
- 2 catei usturoi
- sare, piper
Mod de preparare
Ca să preparam pasta de jumări, desigur, va trebui sa preparați mai întâi jumările. Înainte de prepararea pastei de jumări acestea trebuie să fie lăsate să se răcească.
Punem jumările în vasul unui robot de bucătărie, împreună cu ceapa tocată, usturoiul pisat, muștar, sare și piper. Cantitățile sunt orientative, așadar le puteți modifica în funcție de preferințe, puteți adăuga mai multă ceapă, mai puțină sau chiar puteți renunța la condimentele picante dacă vă fac rău.
Se mixează jumările până obținem o pastă, dar care nu trebuie să fie foarte fină. Fiind un preparat tradițional avem nevoie și de un aspect rustic, așa ca tocam pasta grosier. Dacă nu aveți robot de bucatarie puteți folosi o masina de tocat, cu sita cu gauri mari. Gustam, si dacă este cazul mai putem adauga oricare dintre ingrediente credem ca ar mai fi necesar. Pasta de jumari trebuie sa aibă un gust intens, ușor picant, potrivit Caietul Cu Rețete.ro.
Pasta se servește cu felii de pâine proaspătă și ceapă roșie. Poftă Bună!
Cea mai bună rețetă de jumări
Jumările fac parte dintre preparatele tradiționale fără care Crăciunului nu mai are același efect. Pentru a le prepara, gospodinele au nevoie de câteva ingrediente. Mai mult, ele pot fi mâncate cu fasole sau cu varză.
Pentru a găti jumări de porc, ai nevoie de slănină proaspătă fără șorici, sare și untură. Pentru început, trebuie să tai slănina bucăți, care se pun apoi într-o oală de fontă, încinsă anterior cu untură. Peste bucățile de slănină se adaugă apă și se lasă la prăjit până se rumenesc suficient. După ce s-au rumenit, se scot din oală și se așază pe un blat, unde se presează, pentru a ieși grăsimea lichidă care a rămas. La sfârșit, se adaugă sare după gust și se pot servi, potrivit Spynews.