Evenimentul Zilei > Actualitate > Pasarela pietonală de lângă Fântâna Miorița, un proiect de 7,3 milioane lei
Pasarela pietonală de lângă Fântâna Miorița, un proiect de 7,3 milioane lei

Pasarela pietonală de lângă Fântâna Miorița, un proiect de 7,3 milioane lei

Primăria Capitalei va construi o pasarelă pietonală pe Șoseaua București-Ploiești lângă Fântâna Miorița, potrivit unui proiect aprobat, în spetembrie anul trecut, de Consiliul General al Primăriei Capitalei.

Cu o lungime de 140 metri, o lățime de 3 metri și o înălțime de 22 metri, pasarela cu pricina a costat instituția condusă de Gabriela Firea aproximativ 7,3 milioane lei. Un studiul de fezabilitate, realizat de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, una dintre cele 22 de firma ale Municipalității, au apărut primele simulări despre cum va arăta aceasta.

În grafica computerizată care însoțește studiul se poate observa că pasarela va avea o structură metalică, iar copertina din sticlă cu rezistență mare la transmisia razelor ultraviolete.

Pasarela va avea și lifturi, iar zona pietonală va fi pavată cu beton amprentat ce imită scoarța de copac. Scopul pasarelei este de a înlocui trecerea de pietoni de la sol, una foarte periculoasă pentru pietoni. Pasarela pietonală de la Fântâna Miorița este prima dintr-o serie de 11 pe care Primăria Capitalei vrea să o construiască în București.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: