Evenimentul ZileiSocialPârtie de schi ”ca-n Austria”, în România. Unde a fost amenajată și când va putea fi folosită

Pârtie de schi ”ca-n Austria”, în România. Unde a fost amenajată și când va putea fi folosită

Pârtie de schi ”ca-n Austria”, în România. Unde a fost amenajată și când va putea fi folosită
La Muntele Mic, în Caraș Severin, se vas chia ca în Austria. De anul viitor va fi deschisă noua pârtie de schi, dotată precum cele din stațiunile din occident.

Pârtia de la Muntele Mic va avea o lungime de 2,8 km şi o lăţime de 60 metri, cu diferenţa de nivel de 400 metri. Ea este amenajată de omul de afaceri Romeo Dunca. Omul de afaceri susține că tot ce mai lipsește investiției e racordul la current electric, chestiune care depinde de Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Dunca susține că odată finalizată investiţia de 4 milioane de euro, pe Muntele Mic se va schia ca în Austria. Amenajarea pârtiei noi de la Muntele Mic se realizează într-un parteneriat între omul de afaceri timișorean și Consiliul Județean.

Conform parteneriatului, Consiliul Judeţean Caraş-Severin urmează să suporte costul şi să efectueze un racord la reţeaua de energie electrică de pe munte, pentru ca omul de afaceri timişorean să poată construi pârtia cu instalaţia de transport aferentă. În prezent, arată Dunca, discuțiile au intrat în linie dreaptă, iar oficialii Consiliului urmează să facă investiția. Contractul de asociere între cele două entități a fost semnat în urmă cu doi ani.

 


Accesează: