Evenimentul Zilei > Politica > Partidul Național Democrat pune condiții pentru votul în cazul MRU
Partidul Național Democrat pune condiții pentru votul în cazul MRU

Partidul Național Democrat pune condiții pentru votul în cazul MRU

Deputatul PND Iuliana Mincă a declarat că parlamentarii democrat-populari vor exprima un vot cu privire la nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, dar numai în condiţiile în care vor fi consultaţi, informează Agerpres.

Potrivit acesteia, în timpul Conferinţei naţionale a comitetelor de iniţiativă ale PND de astăzi, s-a luat în unanimitate decizia ca în situaţia în care PND nu va fi consultat cu privire la acest subiect, parlamentarii formaţiunii să se abţină de la vot.

"Poziţia PND faţă de propunerea lui Iohannis privind nominalizarea lui Ungureanu în funcţia de director al SIE.Cu unanimitate de voturi s-a decis că vom da votul în Parlament doar dacă vom fi consultaţi şi dacă vor avea nevoie de voturile noastre. Dacă nu vom fi consultaţi, dacă nu ni se va cere acest vot, noi ne vom abţine de la acest vot", a spus Mincă, într-o conferinţă de presă.

Întrebată dacă dorinţa de a fi consultaţi a fost comunicată şi liderilor celorlalte partide parlamentare, Iuliana Mincă a explicat că membrii PND sunt deschişi dialogului.

Totodată, deputatul PND a ţinut să precizeze că este nevoie de un director al SIE validat de către Parlament.

"Ei ştiu de existenţa noastră şi mă refer la toate grupurile parlamentare, în special la cei de la PNL. Domnul Daniel Fenechiu a transmis pe toate canalele că se poate discuta cu noi, că suntem oameni responsabili şi ştim ce înseamnă serviciile de informaţii. Noi nu ne dorim interimate, ne dorim stabilitate, ne dorim oameni competenţi în funcţie la SIE. Este nevoie de un director general care să fie validat de către Parlament şi de către preşedintele ţării", a mai spus aceasta.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, la 24 iunie 2015, în funcţia de director al SIE pe Mihai-Răzvan Ungureanu, informează Administraţia Prezidenţială.