Evenimentul Zilei > Social > Parler a revenit la activitatea sa online! Când va putea fi folosită aplicația
Parler a revenit la activitatea sa online! Când va putea fi folosită aplicația

Parler a revenit la activitatea sa online! Când va putea fi folosită aplicația

Parler, controversata rețea socială din Statele Unite, a anunţat luni că a revenit la activitatea sa online, relatează Reuters.

Luni, Parler, controversata rețea socială din Statele Unite, a anunțat că a revenit la activitatea sa online. Rețeaua este foarte populară printre adepții dreptei radicale americane.

După asaltul asupra Capitoliului din Washington de către susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump în 6 ianuarie, rețeaua aprope dipăruse aproape total.

Într-un comunicat, Parler a declarat că noua sa platformă se sprijină pe o „tehnologie viabilă şi independentă”.

Parler a revenit la activitatea sa online. Cine este noul director general

Reţeaua a anunţat de asemenea numirea lui Mark Meckler ca nou director general interimar, după destituirea lui John Matze la începutul lunii.

Aplicaţia Parler fusese suspendată după 6 ianuarie de cea mai mare parte a celor mai importanţi furnizori de servicii precum Google, Apple şi Amazon, care o acuzau că nu a luat măsurile necesare pentru a limita mesaje care incitau la violenţă.

Parler a precizat luni că va fi disponibilă în această săptămână pentru utilizatorii care dispun deja de aplicaţia sa şi că ea se va deschide pentru noii utilizatori de săptămâna viitoare.

Fostul CEO al Parler, amenințat cu moartea

În urmă cu o lună, John Matze, fostul director al companiei, a denunțat complotul concertat împotriva companiei sale, pus la cale de companiile Big Tech.

„Sunt amenințat cu moartea”. Această mărturisire terifiantă a fost făcută de John Matze la Fox News. Fostul CEO al Parler i-a spus lui Tucker Carlson că el și colegii săi nu și-au imaginat vreodată că Amazon Web Service sau altul dintre furnizorii necesari rețelei sociale i-ar fi putut refuza serviciiile.

„Cine s-ar fi gândit că acest lucru se va întâmpla?”, i-a spus Matze lui Carlson. „Știi ceva? Ceea ce este cu adevărat interesant este că au făcut-o toți în aceeași zi, cei trei (Apple, Google și Amazon) fără vreun avertisment anterior.

După asaltul asupra Capitoliului, Google a scos aplicația Parler de pe Google Play Store. Apple a urmat, sâmbătă, scoțând aplicația din „magazia” sa. Iar Amazon Web Services a tăiat Parler de la serviciile de găzduire web.